Open Source?

Waarom open source software gebruiken als CMS (Content Management System) voor je website of webshop in plaats van een eigen CMS van een webbureau.

Je kunt geen kant meer op

Vaker en vaker hoor ik terug van nieuwe relaties dat ze al maanden of jaren aan het strijden zijn met hun webbureau over aanpassingen. Het duurt lang, het kost veel en het werkt niet goed. Ik breng dan wel eens in dat als een webbureau maatwerk moet maken dat alleen jij gebruikt dit ook veel van ze vraagt. Ik wil daarbij niets goed praten maar het is de praktijk. Kies je voor open source met een juiste partner en de mogelijkheden zijn ongekend.

Waarom dan kiezen voor open source

Is open source dan het walhalla? Nee, tenminste niet als je geen goed internet bureau hebt dat je helpt. Dus kies goed.
Open source geeft je;

  • Onafhankelijkheid
  • SEO vriendelijk
  • Openheid en veiligheid
  • Hergebruik van software extensies
  • Open standaarden
  • Vele ontwikkelaars
  • Kennis plaftorms

Graag leg ik je persoonlijk uit wat open source software voor je kan invullen, hoe en waarom je hier veel voordeel aan hebt. Natuurlijk moet je ook opletten in de keuzes die je maakt. Door te kiezen voor een juiste partner ben je hierin ontzorgt.

In onze ogen, en ook in de ogen van overheden wordt steeds meer gezocht in Open Source oplossingen. Je bent en blijft onafhankelijk in je keuzes en er is altijd iemand anders die je kan helpen. Dit laatste is vaak niet goed overdacht en levert geregeld problemen op bij de overstap naar een andere partner in oplossingen.

Ik geloof hier heilig in, jij ook?

SEO en open source

Als SEO specialist kies ik ook bewust voor open source, de combinatie is SEO technisch een ideaal omdat men er wereldwijd over nadenkt wat er mogelijk moet zijn. Mocht ik SEO technisch toch e.e.a willen aanpassen in programmering of codering dan is ook daar met een juist partner in bouw geen belemmering.