SEO coaching

Bestaat er iets als SEO coaching? Steeds vaker hoor wil een ondernemer zelf aan de slag met de content in zijn of haar website. Ik krijg dan vragen als:

  • Ik wil met SEO aan de slag maar hoe?
  • Ik mis SEO kennis, wie kan mij uitleg geven?
  • Ik heb tijd en wil SEO graag zelf toepassen maar heb periodiek SEO ondersteuning nodig?
  • Bestaat SEO coaching? Iemand die mij uitleg geeft welke ik begrijp
  • Ik wil SEO begeleiding en niet iemand inhuren die het voor mij doet.

Als SEO specialist werk ik graag voor relaties aan hun website en/of webshop. In mijn werkwijze betrek ik mijn relaties door uitleg te geven. Daarbij deel ik kennis zodat we een optimale rolverdeling hebben die bij tijd en wijle wijzigt. Ik zeg daarbij altijd dat het een keuze is, ik werk graag voor je maar evenzo leuk vind ik het advies en begeleiding van SEO werkzaamheden. De term SEO coach komt dan meer en meer naar voren.

Voor mij is SEO en het vormgeven van een internet strategie het werken in mijn passie. Hoe dat precies vormgegeven wordt is ondergeschikt. Als SEO specialist hoef en wil ik niet alles zelf doen. Door het invullen van SEO coaching kan ik meer ondernemers helpen en dat vind ik geweldig. Wil jij geholpen worden, wil jij zoveel mogelijk zelf doen maar mis je SEO kennis en wil je ondersteuning op basis van periodieke SEO hulp. Kom dan eens op de koffie, bel of mail even.

Een SEO coach voor het MKB

Als SEO coach, als ik dat zo mag zeggen, vind ik het super ondernemers bij te staan in het realiseren van hun doelen op het internet. Dit kan om verschillende manieren. Daarbij vind ik het belangrijk om een relatie op te bouwen zodat ik mij ook echt kan verdiepen in je bedrijf, de markt en de producten en of diensten.

SEO coaching traject

SEO aanpakken is een proces en is geen eenmalige actie in mijn ogen. Kijkend naar SEO coaching zie ik dat als het periodiek ondersteunen van MKB bedrijven en zelfstandig ondernemers. Waarbij we een rolverdeling maken die kan wisselen afhankelijk van de behoefte die op dat moment speelt.

SEO coaching is een keuze

Door te kiezen voor SEO coaching, kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan met je website en/of webshop. Ik vind het evenzo belangrijk dat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Anders spreek ik je daarop aan. We willen doelen bereiken en daarvoor dient er tijd ingeruimd te worden. Anders heb je niets aan SEO coaching. Ik wil resultaat boeken anders heb ik er geen lol in.

SEO coaching aftrap en vervolg

In de eerste maand, bij de aftrap, voeren we een zoekwoord analyse uit, bekijken we je concurrentie, zorgen we dat de koppelingen met Google analytics en Search console goed zijn ingericht. Vervolgens gaan we inhoudelijk aan de slag met de content. Leg ik je uit waar je op moet letten en hoe je dit kunt aanpassen.
Elke maand hebben we vervolgens overleg, waarbij ik voorafgaand aan ons gesprek (telefonisch of bij ons op lokatie) een aantal zaken analyseer.

  • Controle van je website, status check
  • Aanmaken SEO rapport en analyse
  • Mail opstellen met verbeterpunten/actiepunten

Vervolgens hebben we ons gesprek, telefonisch of op onze locatie, om door te nemen waar we staan met de eerdere verbeterpunten/actiepunten. Wat er op dit moment of komende periode speelt binnen de markt en je bedrijf. Welke vragen er zijn en hoe deze te vertalen naar een aanpak. Wil je SEO coaching structureel goed invullen, denk dan aan ongeveer 4 uur per maand. Dit is geen harde eis voor mij, alleen wil ik je erop attenderen dat we dan een aantal zaken moeten terugbrengen naar een basis waarin ik bijvoorbeeld alleen vragen beantwoord of een pagina specifiek met je doorneem. Als SEO coach heb ik geen contractduur voor ogen, jij bepaald per maand wat je nodig hebt. Facturatie is altijd per maand vooraf.
Wil jij gebruik maken van SEO coaching, bel of mail me dan.