SEO coaching

Bestaat er iets als SEO coaching? Steeds vaker hoor wil een ondernemer zelf aan de slag met de content in zijn of haar website. Heb jij vragen voor jezelf zoals:

 • Ik wil met SEO aan de slag maar hoe?
 • Ik mis SEO kennis, wie kan mij uitleg geven?
 • Ik heb tijd en wil SEO graag zelf toepassen maar heb periodiek SEO ondersteuning nodig?
 • Bestaat SEO coaching? Iemand die mij uitleg geeft welke ik begrijp
 • Ik wil SEO begeleiding en niet iemand inhuren die het voor mij doet.

Zelf aan de slag met SEO

Jij wilt zelf aan de slag met SEO om je website beter vindbaar te maken in de zoekmachines. Je weet op welke combinatie zoekwoorden je gevonden wilt worden. Je hebt goed voor ogen wie je doelgroep is. Het schrijven van teksten gaat je goed af. Kortom je bent die ondernemer die aan zijn website werkt. Alleen mis je bepaalde kennis, deze kennis krijg je tot beschikking met SEO coaching.

Ga op zoek naar een SEO specialist die graag met jou samen wil werken aan jouw website en/of webshop. In mijn werkwijze betrek ik jou door uitleg te geven over SEO, hoe jij jouw doelgroep bereikt en waar je op moet letten. Vind jij kennisdeling belangrijk, dan ben je aan het juiste adres. Graag deel ik mijn opgedane kennis met je. Wil jij een optimale rolverdeling hebben die bij tijd en wijle wijzigt naar gelang jouw wensen en tijdbesteding. De keuze is aan jou.  Jij helpt je relaties verder met jouw producten of diensten. Bij mij is het niet anders, ik werk graag voor je maar evenzo leuk vind ik het om je vooruit te helpen met advies en begeleiding. Jij wilt een SEO coach.

Passie voor internet

Voor mij is SEO en het vormgeven van jouw internet strategie werken in mijn passie. Hoe dat precies vormgegeven wordt is ondergeschikt. Als SEO specialist hoef en wil ik niet alles zelf doen. Door het invullen van SEO coaching kan ik meer ondernemers helpen en dat vind ik geweldig. Wil jij geholpen worden? Wil jij zoveel mogelijk zelf doen? Mis je SEO kennis? Zoek je ondersteuning? Kies dan voor periodieke SEO hulp, kies SEO coaching. Kom op de koffie, bel of mail even.

Een SEO coach voor het MKB

Als SEO coach, als ik dat zo mag zeggen, vind ik het super ondernemers bij te staan in het realiseren van hun doelen op het internet. Dit kan om verschillende manieren. Vind jij het belangrijk om een relatie op te bouwen zodat ik mij ook echt kan verdiepen in je bedrijf, de markt en de producten en of diensten. Dan ben je aan het juiste adres, ik hou niet van ad hoc werk en wil je helpen!

De beste spelers hebben een coach of personal trainer

SEO aanpakken is een proces en geen eenmalige actie. Kijkend naar SEO coaching zie ik dat als het periodiek ondersteunen van MKB bedrijven en zelfstandig ondernemers die zelf aan de slag willen met de vindbaarheid van hun website en/of webshop. Jij bepaalt hoe we de rolverdeling  opzetten. Deze rolverdeling kan wisselen afhankelijk van de behoefte die je op dat moment hebt.

Coaching is een keuze voor beiden

Door te kiezen voor SEO coaching, kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan met je website en/of webshop. Ik vind het evenzo belangrijk dat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Anders spreek ik je daarop aan. We willen doelen bereiken en daarvoor dient er tijd ingeruimd te worden. Anders heb je niets aan SEO coaching. Jij wilt resultaat boeken, ik ook, anders heb ik er geen lol in.

 • SEO ondersteuning op maat

 • Geen contractduur

 • Kennis deling

 • Je eigen vraagbaak

De aftrap en weg naar succes

In de eerste maand, bij de aftrap, voeren we een zoekwoord analyse uit, bekijken we je concurrentie, zorgen we dat de koppelingen met Google analytics en Search console goed zijn ingericht. Vervolgens gaan we inhoudelijk aan de slag met de content. Leg ik je uit waar je op moet letten en hoe je dit kunt aanpassen.
Elke maand hebben we vervolgens overleg, waarbij ik voorafgaand aan ons gesprek (telefonisch of bij ons op lokatie) een aantal zaken analyseer.

 • Controle van je website, status check
 • Aanmaken SEO rapport en analyse
 • Mail opstellen met verbeterpunten/actiepunten

Vervolgens hebben we ons gesprek, telefonisch of op onze locatie, om door te nemen waar we staan met de eerdere verbeterpunten/actiepunten. Wat er op dit moment of komende periode speelt binnen de markt en je bedrijf. Welke vragen er zijn en hoe deze te vertalen naar een aanpak. Wil je SEO coaching structureel goed invullen, denk dan aan ongeveer 4 uur per maand. Dit is geen harde eis voor mij, alleen wil ik je erop attenderen dat we dan een aantal zaken moeten terugbrengen naar een basis waarin ik bijvoorbeeld alleen vragen beantwoord of een pagina specifiek met je doorneem. Als SEO coach heb ik geen contractduur voor ogen, jij bepaald per maand wat je nodig hebt. Facturatie is altijd per maand vooraf.
Wil jij gebruik maken van SEO coaching, bel of mail me dan.