Waarom wil je een driepoot met dutch oven?

Buitenkoken in dutch oven en driepoot in frankrijk

Een driepoot met dutch oven is geweldig tijdens kamperen

Ik ben gek op buitenkoken, grillen en barbecueën. Al op jonge leeftijd stapelde ik twee rijtjes stenen op elkaar zodat ik daar een voorfront van de vogelkooi op kon leggen. Zo creëerde ik mijn eerste eigengemaakte BBQ. Vervolgens naar moeders om de worstjes te vragen. Een paar twijgen afbreken en de worsten eraan, klaar om te grillen. Later, toen ik groot was ;-) werd het tijd voor de eerste eigen BBQ. Een kleine gas camping bbq, gekregen van een zwager. Prima ding, sorry ik wist toen niet beter.

buitenkoken op driepoot met vuurschaal tijdens wildkamperen in frankrijk

BB’en en grillen door de jaren heen

Door de jaren heen heb ik diverse BBQ’s uitgeprobeerd, gas, elektra en kolen. Allen hadden hun voor- en nadelen. Maar wie niet probeert kan er ook niets over zeggen. Ik vond het een prachtige ontdekkingsreis door het grill landschap.

Een Green Egg is het summum

JA, dit is het! Een Green Egg, de kamado onder de kamado’s. Wauw, wat een ervaring. Ik ben helemaal gek op de Green Egg, een large wel te verstaan. Je kunt er de lekkerste gerechten op grillen. Direct en of indirect. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op deze alleskunner bereiden. Ik maak mensen in mijn omgeving er helemaal gek van, soms denk ik wel eens. Had ik een BBQ winkel gehad dan deed ik het niet slecht, zoveel mensen zijn overgestapt naar een kamado na in contact te zijn gekomen met mijn enthousiasme hierover.

Een Dutch oven?

Een Dutch oven is als ik het zo mag zeggen, een grote gietijzeren pan of kookpot. Waar je heerlijk in kunt koken, zelf ben ik fan van het maken van stoofpotjes met de dutch oven. Dit pas ik dan ook al jaren toe op mijn Green Egg. De wildste varianten aan ingrediënten voeg ik toe aan mijn gerechten om keer op keer mijn gasten te verleiden tot een ontdekkingsreis van smaakexplosies. Hoe leuk is dat.

Buitenkoken in dutch oven en driepoot in frankrijk

Koken op open vuur is het echte werk

En toch, miste ik iets in de manier van lekker buiten koken en grillen. Vuurtje stoken is iets dat ik ook al van kinds af aan doe. Zo heeft mijn tante mij ooit betrapt op een vuurtje stoken in huis, in een kartonnen doos wel te verstaan. Ik was geloof ik 4 jaar oud en was met mijn neefje op de slaapkamer lekker aan het spelen. Dit veranderde toen mijn tante ons betrapte met een vuurtje in een doos. Paniek in huis, een emmer water, rook en wij naar buiten. Dus les geleerd. Niet binnen maar buiten een vuurtje maken en ook daar opletten dat het binnen de perken blijft. Ha. Open vuur is prachtig, zeker als ik dan ook nog eens erop kan koken. Hoe en wat heb ik daarvoor nodig. Op zoek naar de oplossing vond ik een driepoot.

De driepoot met dutch oven maak koken compleet

De driepoot met een dutch oven eronder maakt de buitenkook ervaring compleet. Zeker als we eropuit trekken met mijn Jeep en daktent midden in de natuur. Een open vuurtje in de opvouwbare vuurschaar, de driepoot erboven met de Dutch oven eraan. Het ideale startpunt voor een lekkere maaltijd op open vuur. Je kunt er zoveel mee. Zeker als je de juiste combinatie uitzoekt. Dit heb ik volgens mij gedaan. Ik heb een driepoot gevonden met Dutch oven, de juiste deksel die je ook los kunt gebruiken. Een gietijzeren bakplaat, een grillrooster en houder die in het vuur kunt zetten waar je de spullen op kunt zetten. De perfecte combinatie al zeg ik het zelf. Wil jij deze ook hebben ga dan naar: Complete driepoot met Dutch Oven

koken in dutch oven op open vuur standaard

Ideale buitenkook cadeau

Het ideale buitenkook cadeau zou ik zeggen. Mooi verpakt in een stoere houten kist. Een prachtige driepoot cadeauset. De driepoot zelf, een gietijzeren Dutch Oven met grill deksel, een grillrooster, pan lifter en grill standaard voor in het vuur. En last but not least de vuurschaal die je in de kettingen kunt hangen waar je heerlijk direct op kunt grillen. Probeer dat maar eens met een lekkere bavet of steak. Echt geweldig

cadeauset driepoot met dutch oven, vuurschaal en meer

Ik was wat sceptisch, dat was geheel onterecht. Wauw wat gaaf en hoe leuk is dit. Ik maak er veel gebruik van. Ook in mijn eigen tuin als ik thuis ben.