Wat hebben badeendjes met een Jeep Wrangler?

Jeep Duck Duck, Wrangler

Badeendjes en stoere Jeep Wranglers, hoe zit dat?

Er is een leuke wereld ontstaan tussen badeendjes en Jeeps. Iedereen kan hier aan deelnemen, zelf had ik al eens wat foto’s voorbij zien komen van gave Jeep Wranglers met een badeendje erop. Kleine eendjes maar ook van die XXXL sized Eenden op het dak. Wat is dat nu weer voor iets dacht ik. Dus ging ik op onderzoek uit en hieronder leg ik het je graag aan je uit.

 

Jeep is meer dan een automerk

Een Jeep is meer dan alleen een automerk – het is een levensstijl. Ik wilde een Jeep omdat ik hier als kleine jongen van droomde en de auto stoer en rauw vond. Een auto die overal kan komen. Nu op volwassen leeftijd was het dan zover dat ik mijn eerste Jeep Wrangler uit 2007 heb. Echt iedere keer als ik in mijn Jeep stap heb ik een glimlach van oor tot oor en valt er een rust over mij heen. Mijn Jeep is een soort van vrijheid, dit kun je denk ik niet uitleggen als je zelf geen Jeep hebt. Maar waarom dan die Ducks, badeendjes. Hoe zit dat? Ze worden ook wel Jeep Ducks genoemd.

Trend van de laatste jaren

In de afgelopen jaren kon je op social media de Jeep Duck-trend tegenkomen. Waar Jeepers tijdens roadtrips, dagelijkse ritjes en eigenlijk overal Jeep Ducks plaatsen. Jeep Ducks zijn geen gadget voor in de auto. Het zijn de verhalen en tradities eromheen die maken dat het rijden in je Jeep nog leuker word. Zo kun je zomaar weer nieuwe vrienden ontmoeten onderweg. Maar waarom zetten ze dan badeendjes op de Jeeps.

Voor een glimlach op het gezicht van een ander

Het gaat allemaal om het bezorgen van een glimlach bij de ander. Jeepers laten rubberen eendjes achter op andere Jeeps als een verrassingsactie en een teken van vriendelijkheid binnen de Jeep-gemeenschap. Hoe leuk en eenvoudig is dat. Het doet mij terugdenken aan de post-it actie die jaren geleden rondging waarbij je een verfrommelde post-it met een getekende smily ergens achterliet of in iemands jaszak of tas stopte.

De oorsprong van de Jeep Ducks gaat terug tot 2020. Tijdens het begin van COVID, in Ontario, Canada. Daar gebeurde iets, zeg maar een  onplezierige ervaring op een parkeerplaats.  Een Jeeper genaamd Allison Parliament voelde zich  erg ongemakkelijk. Om haar vriend op te vrolijken, verstopte ze een zak met rubberen eendjes in zijn huis voordat ze op reis gingen. Voordat ze deze eendjes aan haar vriend kon laten zien, plaatste ze er echter één op de Jeep van een vreemdeling met een simpel, vriendelijk briefje eraan vast. Dit kleine gebaar leidde tot een grotere beweging die nu duizenden fans op sociale media heeft verzameld en zelfs door Jeep zelf wordt erkend! Hoe gaaf is dat. Ik vind het echt kicken!

Deel een Jeep Duck op social media

Kom je een Jeep-eendje op je Jeep tegen, maak een foto en deel deze op sociale media met de hashtag #duckduckjeep. Heb je zelf geen Jeep maar je ziet er één staan met een eendje erop deel het dan ook. Ik hoop dat ook jij een glimlach op je gezicht krijgt. Hoe meer we delen hoe leuker het is. Laat het eendje wel staan. Of geeft het een ereplekje op je dashboard. Jeepers zwaaien naar elkaar, ook dat vind ik erg leuk en herken ik als motorrijder. Het is gewoon een vriendelijk gebaar naar elkaar. Je kunt ervoor kiezen om jouw Jeep-Duck te houden of door te geven aan een andere Jeeper als je een Jeep spot.

Er zijn geen regels of eisen voor Jeep Ducking, behalve vriendelijkheid. Dus plaats een eendje waar je maar wilt op de Jeep van iemand anders en maak hun dag een beetje leuker. Vandaag de dag heeft Jeep Ducking zoals het wordt genoemd uitgebreid buiten de Jeep Wranglers, zo kom je ze nu op alle Jeeps tegen en zelfs op andere merken. Hoe leuk is dat, zeker als je ook een ​​briefje achter te laten bij de eend die je plaatst met een leuke boodschap, maar het is niet verplicht. Of het nu gaat om het delen van de traditie van Jeep Ducking of gewoon om een positieve boodschap achter te laten, je draagt bij aan een groter verhaal van vriendelijkheid. Dat is waar het om gaat. Doe jij ook mee.

Jeep ducks, jeep wrangler

Jeep ducks meenemen op mijn roadtrips

Ik ga vanaf nu enkele ducks meenemen tijdens mijn avontuurlijke roadtrips om Jeep Ducks te plaatsen op nietsvermoedende Jeeps die ik tegenkom. Ik hoop dat deze actie een glimlach op het gezicht van de Jeepers mag teweegbrengen.