Jeep Duck Duck, Wrangler

Badeendjes en stoere Jeep Wranglers, hoe zit dat?

Er is een leuke wereld ontstaan tussen badeendjes en Jeeps. Iedereen kan hier aan deelnemen, zelf had ik al eens wat foto’s voorbij zien komen van gave Jeep Wranglers met een badeendje erop. Kleine eendjes maar ook van die XXXL sized Eenden op het dak. Wat is dat nu weer voor iets dacht ik. Dus ging ik op onderzoek uit en hieronder leg ik het je graag aan je uit.

 

Jeep is meer dan een automerk

Een Jeep is meer dan alleen een automerk – het is een levensstijl. Ik wilde een Jeep omdat ik hier als kleine jongen van droomde en de auto stoer en rauw vond. Een auto die overal kan komen. Nu op volwassen leeftijd was het dan zover dat ik mijn eerste Jeep Wrangler uit 2007 heb. Echt iedere keer als ik in mijn Jeep stap heb ik een glimlach van oor tot oor en valt er een rust over mij heen. Mijn Jeep is een soort van vrijheid, dit kun je denk ik niet uitleggen als je zelf geen Jeep hebt. Maar waarom dan die Ducks, badeendjes. Hoe zit dat? Ze worden ook wel Jeep Ducks genoemd.

Trend van de laatste jaren

In de afgelopen jaren kon je op social media de Jeep Duck-trend tegenkomen. Waar Jeepers tijdens roadtrips, dagelijkse ritjes en eigenlijk overal Jeep Ducks plaatsen. Jeep Ducks zijn geen gadget voor in de auto. Het zijn de verhalen en tradities eromheen die maken dat het rijden in je Jeep nog leuker word. Zo kun je zomaar weer nieuwe vrienden ontmoeten onderweg. Maar waarom zetten ze dan badeendjes op de Jeeps.

Voor een glimlach op het gezicht van een ander

Het gaat allemaal om het bezorgen van een glimlach bij de ander. Jeepers laten rubberen eendjes achter op andere Jeeps als een verrassingsactie en een teken van vriendelijkheid binnen de Jeep-gemeenschap. Hoe leuk en eenvoudig is dat. Het doet mij terugdenken aan de post-it actie die jaren geleden rondging waarbij je een verfrommelde post-it met een getekende smily ergens achterliet of in iemands jaszak of tas stopte.

De oorsprong van de Jeep Ducks gaat terug tot 2020. Tijdens het begin van COVID, in Ontario, Canada. Daar gebeurde iets, zeg maar een  onplezierige ervaring op een parkeerplaats.  Een Jeeper genaamd Allison Parliament voelde zich  erg ongemakkelijk. Om haar vriend op te vrolijken, verstopte ze een zak met rubberen eendjes in zijn huis voordat ze op reis gingen. Voordat ze deze eendjes aan haar vriend kon laten zien, plaatste ze er echter één op de Jeep van een vreemdeling met een simpel, vriendelijk briefje eraan vast. Dit kleine gebaar leidde tot een grotere beweging die nu duizenden fans op sociale media heeft verzameld en zelfs door Jeep zelf wordt erkend! Hoe gaaf is dat. Ik vind het echt kicken!

Deel een Jeep Duck op social media

Kom je een Jeep-eendje op je Jeep tegen, maak een foto en deel deze op sociale media met de hashtag #duckduckjeep. Heb je zelf geen Jeep maar je ziet er één staan met een eendje erop deel het dan ook. Ik hoop dat ook jij een glimlach op je gezicht krijgt. Hoe meer we delen hoe leuker het is. Laat het eendje wel staan. Of geeft het een ereplekje op je dashboard. Jeepers zwaaien naar elkaar, ook dat vind ik erg leuk en herken ik als motorrijder. Het is gewoon een vriendelijk gebaar naar elkaar. Je kunt ervoor kiezen om jouw Jeep-Duck te houden of door te geven aan een andere Jeeper als je een Jeep spot.

Er zijn geen regels of eisen voor Jeep Ducking, behalve vriendelijkheid. Dus plaats een eendje waar je maar wilt op de Jeep van iemand anders en maak hun dag een beetje leuker. Vandaag de dag heeft Jeep Ducking zoals het wordt genoemd uitgebreid buiten de Jeep Wranglers, zo kom je ze nu op alle Jeeps tegen en zelfs op andere merken. Hoe leuk is dat, zeker als je ook een ​​briefje achter te laten bij de eend die je plaatst met een leuke boodschap, maar het is niet verplicht. Of het nu gaat om het delen van de traditie van Jeep Ducking of gewoon om een positieve boodschap achter te laten, je draagt bij aan een groter verhaal van vriendelijkheid. Dat is waar het om gaat. Doe jij ook mee.

Jeep ducks, jeep wrangler

Jeep ducks meenemen op mijn roadtrips

Ik ga vanaf nu enkele ducks meenemen tijdens mijn avontuurlijke roadtrips om Jeep Ducks te plaatsen op nietsvermoedende Jeeps die ik tegenkom. Ik hoop dat deze actie een glimlach op het gezicht van de Jeepers mag teweegbrengen.

Multi Dash Mount platform voor Jeep Wrangler

Jeep Wrangler Dash mount platform zoektocht

In mijn zoektocht naar een dash mount platform voor mijn Jeep Wrangler uit 2007 heb ik vele websites bezocht en gekeken naar het aanbod. Nergens kwam ik een dash mount platform tegen dat compatible was met mijn Jeep en het materiaal deugde en ook goed zou passen. Of het installeren zou een onmogelijke taak worden. Het systeem moet diverse apparaten kunnen koppelen, zoals telefoon, tablet, camera en GoPro.

Alles in één dash mount systeem voor Jeep Wrangler

Yes, yes en nog eens yes ging er door mijn hoofd toen ik via de US site van Amazon het dash mount platform vond voor mijn Jeep Wrangler uit 2007. Volledig compatible en geschikt voor al mijn apparaten, ook de koppeling met mijn quadlock systeem was eenvoudig mogelijk. Hoe ideaal!

>>Bekijk en bestel zelf het ultieme platform: Jeep Wrangler phone dash mount platform

Mijn zoektocht naar een dash mount platform voor de jeep

Bij het zoeken naar een multi dash mount platform voor mijn Jeep Wrangler uit 2007 wilde ik zeker zijn dat ik alles kon wat ik wilde en het ook voldeed aan mijn eisen. Zo zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ik zet mijn overwegingen hier voor je onder elkaar:

 • Compatibiliteit: Ik wilde een mount platform dat specifiek is ontworpen voor de Jeep Wrangler. De pasvorm moet perfect zijn om trillingen en ongewenste bewegingen tijdens het rijden te voorkomen. Zeker als je offroad gaat rijden, je wilt geen trillend systeem.
 • Materialen en Duurzaamheid: Ik wilde een mount platform gemaakt van duurzame materialen zoals hoogwaardig metaal of stevig kunststof. Dit is vooral belangrijk omdat ik in mijn Jeep vaak off-road gebruik. Waardoor ook het dash mount platform wordt blootgesteld aan ruige omstandigheden en dus schokken.
 • Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Ik zocht naar een mount platform dat verschillende apparaten kon ondersteunen en makkelijk aanpasbaar is aan de verschillende soorten apparatuur die ik zelf wilde toevoegen. Dit geeft mij de mogelijkheid om het dashboard naar mijn wens in te richten met verschillende accessoires zoals telefoonhouders, GoPro, andere camera, tablet, enzovoort.
 • Installatiegemak: Ik wilde een mount platform dat eenvoudig is te installeren en dat geen permanente wijzigingen aan mijn Jeep vereiste. Het moest compleet zijn, goed en makkelijk te installeren.
 • Veiligheid en stabiliteit: Veiligheid is essentieel, dus wilde ik een mount platform dat stevig en stabiel is. Het mag mij als bestuurder niet afleiden of mijn zicht belemmeren. Het systeem zou trillingen moeten minimaliseren en voorkomen dat apparatuur losraakt tijdens het rijden, vooral op hobbelige terreinen.
 • Esthetiek: Hoewel dit misschien niet het belangrijkste aspect is, wil ik toch echt een mount platform dat past bij het interieur van mijn Jeep en er goed uitziet.
 • Prijs en garantie: Hoewel de prijs voor mij ook belangrijk is, moet het platform een goede kwaliteit en functionaliteit bieden en dat is voor mij nog belangrijker.

Ben jij ook op zoek naar een multi dash mount platform dat perfect past bij jouw Jeep Wrangler? Dan kan ik dit dash mount systeem van harte aanbevelen.

Mogelijkheden van Multi Dash Mount Platform

Een multi dash mount platform biedt de mogelijkheid om verschillende soorten apparaten en accessoires te bevestigen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Enkele veelvoorkomende apparaten die op zo’n platform kunnen worden gemonteerd zijn:

 • Smartphones: Telefoonhouders zijn een van de meest voorkomende accessoires die op een dash mount platform worden geplaatst. Dit maakt het gemakkelijk om je smartphone te gebruiken voor navigatie, handsfree bellen, muziek afspelen en meer.
 • GPS-navigatiesystemen: Als je liever een apart GPS-apparaat gebruikt in plaats van je smartphone, kun je een GPS-navigatiesysteem op het mount platform bevestigen voor routebegeleiding tijdens het rijden.
 • Tablets: Sommige mount platforms zijn ontworpen om tablets te ondersteunen. Dit kan handig zijn voor passagiers om entertainment te bekijken tijdens lange ritten of voor specifieke taken zoals het weergeven van kaarten of het beheren van voertuiginstellingen.
 • Dashcams: Dashcams worden steeds populairder voor het opnemen van ritten voor veiligheids- en verzekeringsdoeleinden. Een multi dash mount platform biedt een handige plek om een dashcam te monteren voor een goed zicht op de weg.
 • Radio’s en communicatieapparatuur: Als je extra radio’s of communicatieapparatuur in je voertuig hebt, kun je deze ook op het mount platform plaatsen voor gemakkelijke toegang en bediening.
 • Action camera’s: Voor off-road avonturen of het vastleggen van bijzondere momenten tijdens het rijden, kun je een action camera zoals een GoPro op het mount platform monteren.
 • Accessoirehouders: Naast elektronische apparaten kun je ook accessoirehouders bevestigen voor het opbergen van zonnebrillen, drinkflessen, gereedschap en andere benodigdheden.

Het belangrijkste is om een mount platform te kiezen dat compatibel is met de apparaten die je wilt gebruiken en dat voldoende flexibiliteit biedt om ze veilig en gemakkelijk te monteren.

 

interieur jeep wrangler camper built

Ombouw Jeep Wrangler tot camper

Nu na zo’n 1,5 jaar in het bezit te zijn van mijn Jeep Wrangler en kamperen met onze Koala Creek Teide overlander daktent is het tijd om onze ervaringen te gebruiken voor versie 2.0. Hoe kan ik mijn Jeep verder ombouwen tot camper. Waarbij ik nog niet weet hoe ik dat precies ga aanpakken. Wat ik wel weet is dat ik de achterbank eruit ga halen zodat er meer ruimte ontstaat.

Jeep aanhouden of bus kopen?

De eerste vraag die ik een door mijn hoofd heb laten gaan is of ik de Jeep zou verkopen en een Mercedes sprinterbus zou kopen. De Jeep heeft maar een beperkte binnenruimte en biedt geen mogelijkheid voor een slaapplek voor twee personen zonder daktent. Een Mercedes sprinter heeft dit wel maar is natuurlijk geen Jeep. En daar knelde nu precies de schoen, ik wil nog geen afscheid nemen van mijn Jeep. Dus na wat wikken en wegen is de keuze genomen. De Jeep blijft. Dus hoe verder?

Wel of geen grijs kenteken?

Mijn Jeep heeft een 3.8 V6 motor en dat is fantastisch. Wat een monster, zeker met de verzwaarde veringsysteem van Ironman 4×4 kan de Jeep ieder terrein het extra gewicht aan. Met het eruit halen van de achterbank komt de vraag inzake grijs kenteken naar voren. Maar wil ik dat wel. Wat zijn de voor- en nadelen. De wegenbelasting gaat omlaag, bij een diesel scheelt dit aanzienlijk. Bij mijn benzine uitvoering vind ik dit wel meevallen. En daarbij komt dat ik de achterbank altijd terug kan plaatsen. Voor nu blijft de Jeep op geel kenteken staan. Misschien dat ik de Jeep later laat omkeuren naar camper?

Is er een hefdak beschikbaar voor de Jeep?

De volgende vraag die ik mijzelf stelde was of er een hefdak beschikbaar is voor een Jeep Wrangler? Zo kwam ik op internet bij American Safari JXL uit. Een prachtig systeem waarbij de Jeep een stukje wordt verlengd. Op zoek naar een lokale dealer, die zoektocht leidde me naar Duitsland maar dat bedrijf bestaat blijkbaar niet meer. Het tweede punt, waar ik tegenaan liep was het prijskaartje. En last but not least, wat zou dit betekenen voor keuringen hier in Nederland? Dus, laat maar. Op zoek naar een alternatief, een hefdak voor de jeep. Ook daar liep ik uiteindelijk vast en besloot ik toch te gaan zoeken naar een daktent, een hardshel daktent waarbij ik op de Jeep zou slapen. Zonder dat de daktent uitklapt naar de zijkant zoals bij de Koala Creek Teide Overlander rooftoptent.

Welke rooftoptent kiezen?

Mooi, een aantal beslissingen waren genomen dus kon ik gericht op zoek naar een daktent voor mijn Jeep. Een hardshell rooftoptent wel te verstaan, waarbij ik het idee heb om uiteindelijk de bodem hiervan te verwijderen. Waarbij ik een gat in het dak van de Jeep wil maken en zo een doorgang wil creëren van binnenuit. Dit is nog een beetje dromen, maar wel belangrijk bij de keuze voor de daktent. Ook hier heb ik het internet afgespeurd en veel oplossingen bekeken. Zo kwam ik uit bij een man uit Duitsland die een Alu-cab daktent op zijn Jeep had geplaatst en het achterste deel van het Jeep dak had opengemaakt. Zo was er een kleine doorgang ontstaan van waaruit hij de daktent in kon. Deze oplossing lijkt mij een goede.

Alu-Cab Gen R3.1 daktent

De Alu-Cab Gen R3.1 daktent heb ik ondertussen gekocht en ligt op de Jeep, ik heb er op moment van dit artikel nog geen ervaring mee opgedaan. Alvorens ik verder ga met de ombouw ga ik eerst een aantal keer op pad met de huidige configuratie. Mogelijk dat ik volgend jaar de doorgang ga maken, maar mogelijk ook niet. Dat ligt er helemaal aan hoe het nu gaat.

Interieur jeep camper wel aanpakken

Los van de doorgang vanuit de Jeep wilde ik ook het interieur aanpakken, meer richting een camper zeg maar. Dus lades, kastjes en opbergruimte. De afgelopen anderhalf jaar hebben we met kisten gewerkt en een paar schappen. Dit werkte op zich best fijn maar had ook zo wat beperkingen. Doordat de achterbank er nu uit is kan er meer met het interieur.

Schappen systeem Jeep Wrangler 

Mijn fase 1 zeg maar bestond uit een aantal schappen in de Jeep. Een verhoogde plaat waaronder twee grote kisten konden staan met enerzijds handdoeken en ander textiel en een grote kist met keuken spullen. Met in het midden ruimte voor een dutch oven en nog wat losse spullen. Bovenop de plaat had ik een schap gemaakt waarin ik de koelkast, gaskookplaat, boodschappenkrat en watertank van 20 liter kwijt kon. En op de bovenste plank stond respectievelijk mijn Ecoflow en wat kleinere kisten met spellen en hondenspullen voor onze tijger. Op de achterbank lagen twee backpack met kleren en onze slaapspullen, keukentafel, stoelen en andere camping spullen.

jeep wrangler overlander indeling achterzijde

 

Interieur 2.0 Jeep Wrangler camper in opbouw 

Fase 2.0 kent een andere aanpak, de achterbank is immers al verwijderd. De koelkast stond wat hoog en was praktisch. Iets meer water zou fijn zijn, als we wat langer off grid staan. Zo had ik nog een paar overwegingen die ik bij de 2.0 interieurbouw anders wilde aanpakken. Ook de ruimte aan de zijkant, waar ik nu tassen had hangen wilde ik anders inzetten. Je kunt er niet bij als de Jeep beladen is.

Vaste onderdelen wil ik maken, waarbij de spullen in de Jeep kunnen blijven zodat we ieder moment kunnen instappen en de weg op draaien naar nieuwe bestemmingen. Of dit nu in Nederland is of in het buitenland. Je kent het wel, het is donderdagavond of vrijdag en je denkt, ik wil erop uit. Ik wil dan gewoon instappen, wat boodschappen doen, en weg op avontuur.

Dus het interieur moet hierop aansluiten, de eerste stappen heb ik ondertussen gezet zie hier het begin. In een volgend artikel ga ik hier wellicht verder op in.

interieur jeep wrangler camper built

 

Alu-Cab rooftoptent GEN R3

Koala Creek versus Alu-cab

Avontuurlijk overnachten doe je in mijn ogen in je daktent. Maar welke kies je? 

In dit artikel neem ik je mee in mijn ervaring met de Koala Creek Teide 160l overlander en mijn nieuwe aankoop, de Alu-cab gen r3.

Waarom kamperen met een daktent of rooftop tent? Stel je voor: het geluid van ruisende bladeren, krekels die ’s nachts tsjirpen en dieren die voorbij komen. De geur van frisse ochtend lucht. Het knetterend vuur van een kampvuur. Onbekende locaties en offroad wegen. Boven je hoofd de heldere hemel bezaaid met ontelbare sterren in de stilte van een Off the grind omgeving. Dit alles terwijl ik zelf comfortabel in mijn Koala Creek daktent lig. Een ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Lekker kamperen boven de grond op je auto en dicht bij de natuur. Dit is dé magie van avontuurlijk kamperen met daktenten. Een trend die steeds populairder wordt onder vakantiegangers en overlanders. Gelijkgestemden die op zoek zijn naar een unieke en comfortabele ervaring in de wildernis met eigen auto. In mijn geval een Jeep Wrangler uit 2007.

koala creek teide 160 overlander daktent

Koala Creek keuze

Na een zoektocht langs diverse dakent bedrijven uiteindelijk in Helmond uitgekomen bij Dreamer daktenten van Don. Een afspraak gemaakt, waarbij ik alle vragen kon stellen die ik had en overal antwoord op kreeg. Don naam ruim de tijd om alles uit te leggen, de verschillen tussen shoftshell en hardshell uit te leggen. De verschillen in merken en waarom hij de Koala Creek ook zelf in gebruik had. Een goede, ruime daktent van hoogwaardige kwaliteit geschikt voor ieder seizoen. Met 160 cm breed en 240 lang kon onze kleine tijger gemakkelijk mee op reis. De daktent zou eenvoudig op het Rhino Rack van de Jeep geplaatst kunnen worden. En voor mij belangrijk, de tent kan weer en wind weerstaan in de beschermhoes. Dus de tent kan als ik dat wil het hele jaar op de jeep blijven liggen. Dit hebben we dus gedaan, waarbij we enkele keren in de winterperiode de tent hebben uitgeklapt om na te gaan of deze vochtig was. Niet dus, ideaal. Zo hadden we de daktent altijd bij en konden we op iedere gewenst moment eropuit trekken.

Voor mij was de Koala Creek, een bekende naam in de wereld van kampeeruitrusting, een hoogwaardige en duurzame daktent. Onze speciale uitvoering vormde hierin geen uitzondering. Ze zijn echt ontworpen met het oog op comfort, gemak en duurzaamheid. Geschikt voor ieder seizoen en omgeving.

Ruimte en Comfort van de Teide 160l overlander

Met zijn grote binnenruimte heeft deze daktent voldoende ruimte voor meerdere personen, in ons geval twee volwassenen en een klein hondje. Het dikke comfortabele matras met extra condensmat eronder en extra noppenschuim erop maakte we altijd goed uitgerust waren na een heerlijke nacht onder de sterren.

Eenvoudig opzetten en inpakken

Het slimme ontwerp en de gebruiksvriendelijke bevestigingssystemen maken dat je de Koala Creek daktenten snel kan opgezetten en inpakken. De Teide kent iets meer handelingen door de beugel voor de overstek. Dit is te verwaarlozen in tijd. Na een paar keer waren wij zo op elkaar ingespeeld dat we binnen een kwartier de tent hebben opgezet. Ook het inpakken gaat snel, afhankelijk wat je allemaal mee sleept in je tent natuurlijk.

Afscheid nemen doet een beetje pijn

Toch na anderhalf jaar kamperen met de Koala Creak hebben we besloten om een overstap te maken naar een andere daktent voor de Jeep. We zijn er achter gekomen dat we een roadtrip erg leuk vinden. Dat wil zeggen dat we eigenlijk iedere dag weer on road gaan op naar een volgende locatie, waarbij we soms twee dagen een camping tussendoor boeken om even tot rust te komen. Dit dagelijks opzetten en inpakken gaat prima, alleen wil ik soms op plekken staan waarbij ik aan de zijkant van de jeep geen ruimte heb voor het uitklappen van de Koala Creek daktent. Dit betekent dat ik dan toch ergens anders moet gaan staan, wat ik eigenlijk niet wil. Soms kom je later aan en wil ik de Jeep gewoon langs de kant van een bospad zetten en slapen. Dit vraagt om een andere aanpak in het opzetten van een slaapplek, in ons geval de daktent. Niet altijd legaal, ik wil dan zo min mogelijk alles verstoren en ook snel weg kunnen als dat nodig mocht zijn, moet zijn. Maar, wat dan? De Koala Creek Teide ovelander is zo fijn. Ja, keuzes, keuzes en natuurlijk ook consequenties.

Wintercamp met 4WD specialist

Als klant van de 4WD specialist mochten we mee naar het wintercamp 2024 en dat was super gaaf. Allemaal gelijkgestemden met veelal een Toyota Hilux of Ford Ranger en een Alu-Cab canopy oplossing. Echt gaaf om te zien, maar niets voor mij. Ik ben verknocht aan mijn Jeep Wrangler, mijn soul rider. Tijdens het wintercamp weekend raakte ik aan de praat en stond er een auto met een alu-cab LT50, een lichtgewicht daktent. Een beetje klein, groot genoeg voor twee volwassenen en bijna op iedere auto te plaatsen. Zo kregen we het over de Alu-cab Gen R3 daktent, een daktent voor overlanding en zo geconfigureerd dat alles erop een aan zit. En binnen een minuut op te zetten en in te pakken. Hoe dan?

Alu-Cab rooftoptent GEN R3

Alu-Cab: Innovatie in Daktenten

Na mij ingelezen te hebben in de Alu-Cab daktent en alles wat met Alu-Cab te maken heeft kan ik zeggen dat het een innovatief bedrijf is en vakmanschap verstaat. In mijn mening staat Alu-Cab net als Koala Creek aan de top van de markt voor daktenten. Met een focus op functionaliteit, veelzijdigheid en robuustheid, bieden Alu-Cab daktenten een uitstekende slaapoplossing voor avonturiers die geen compromissen willen sluiten. Vervolgens een afspraak bij 4WD specialist, Arno, gemaakt en de daktent eens goed van dichtbij bekeken. Er in gelegen en alle voors en tegens ten opzichte van de Koala Creek afgewogen.

Kenmerken van Alu-Cab Gen R3:

 • Compact en Lichtgewicht:
  De Alu-Cab daktent is ontworpen met het oog op stroomlijning, gebruikersgemak, draagbaarheid en functionaliteit.
 • Innovatief Ontwerp:
  Met functies zoals geïntegreerde opbergvakken, binnenverlichting, usb en cigarette aansluitingen en elektra aansluitingen voor een zonnepaneel en auto is dit een fantastische daktent. De Alu-Cab daktent geeft een indruk van comfort en gemak.
 • Robuustheid:
  Gebouwd om bestand te zijn tegen alle elementen, van intense zonneschijn tot stortregens en harde wind.  De Alu-Cab daktent is ontworpen om stand te houden in zelfs de meest uitdagende omstandigheden, dus ideaal voor onze roadtrip plannen.

Of we nu een weekendje weg gaan in Nederland of dat we een epische overland-avontuur plannen door afgelegen wildernisgebieden. De daktenten van Koala Creek (ervaring) of Alu-Cab (gaan we nog ervaren) maken je reis tot een onvergetelijke outdoor camp ervaring. Met comfort, gemak en duurzaamheid als kernwaarden, zijn deze daktenten de perfecte metgezel voor elk avontuur onder de sterren. Ik kan niet wachten om ervaring op te doen met mijn Alu-Cab Gen R3 die afgelopen vrijdag op mijn Rhino Rack roofrack is geplaatst.

 

De Kracht van Ironman veersystemen en schokdempers voor mijn Jeep Wrangler

Als trotse eigenaar van een Jeep Wrangler begrijp je waarschijnlijk de noodzaak van robuustheid, betrouwbaarheid en prestaties, vooral als het gaat om off-road avonturen. Zeker als je extra gewicht bij hebt in de vorm van een daktent en inbouwkeuken. Gewoon alles wat je nodig hebt bij overlanding roadtrips in mijn geval. In mijn situatie was de jeep verhoogd met bussen en standaard vering. Niet echt de ideale combinatie met het extra gewicht. Dus daar moest wat aan gebeuren. Zoeken, vragen en informatie inwinnen op het web en social media. Want het was voor mij duidelijk dat het verbeteren van de wegligging en off-road capaciteiten van mijn Wrangler vroeg om goede keuze vroeg als het gaat om het juiste veersysteem en bijbehorende schokdempers.

Als leek zag ik al snel door de bomen het bos niet meer. Gelukkig werd ik door mijn buurman gewezen op een lokale specialist waarvan ik tot dat moment niet wist dat die nog geen 500 meter van mij verwijderd was. De 4WD specialist in ons mooie dorpje Zeeland.

Na een bezoek en gesprek met Arno was ik overtuigd van de kennis en kunde van dit prachtige bedrijf. Reden voor mij, om nu ruim een jaar later hier een artikel over te schrijven. Laten we eens kijken waarom dit systeem een uitstekende keuze is voor een Jeep Wrangler, aldus mijn eigen ervaring.

Robuuste constructie van Ironman

Het Ironman 4×4 veersysteem is gebouwd met een focus op duurzaamheid en robuustheid. Gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen met oog voor detail, is dit systeem bestand tegen de zwaarste omstandigheden die je tegenkomt tijdens je off-road avonturen. Of het nu gaat om rotsachtige terreinen, modderige paden of ruig terrein, het Ironman veersysteem staat zijn mannetje. Ik heb al een paar leuke roadtrips afgelegd en ben zeer tevreden over de wegligging en het off-road rijden.

Verbeterde Off-road prestaties

Als off-road liefhebber weet je dat de prestaties van je voertuig zeer belangrijk zijn voor een geslaagde roadtrip. Het Ironman veersysteem is ontworpen om de off-road prestaties van je  4×4, in mijn geval Jeep Wrangler, te verbeteren. Met verbeterde vering en schokabsorptie kun je met vertrouwen over ruwe terreinen rijden, wetende dat je voertuig soepel en gecontroleerd blijft, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Testen tijdens een Jeep Academy

Prachtig natuurlijk maar dat wilde ik zelf ervaren, waar kon dit beter dan tijdens een deelname aan een Jeep Academy. Deze was in Rilland op het motorcross terrein en het was heerlijk, wat een monster van een 4×4 is de Jeep. Geen hindernis of terrein was te gek. En het veersysteem van Ironman deed het werk op en top. Na een dag voor uitdagingen kan ik zeggen zeer tevreden te zijn. Ook in deze extreme omstandigheden, voor mij althans. Dus ik kan het Ironman 4×4 veersysteem van harte aanbevelen evenals de 4WD specialist.

Aanpasbaarheid

Een van de grote voordelen van het Ironman 4×4 veersysteem is de aanpasbaarheid. Of je nu een casual off-road enthousiasteling bent of een doorgewinterde avonturier, het systeem biedt verschillende opties en configuraties om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een verhoging van de bodemvrijheid, verbeterde stabiliteit of een soepelere rit, er is een Ironman veersysteem dat perfect past bij jouw rijstijl en vereisten.

Betrouwbare schokdempers

Naast het veersysteem zijn de schokdempers van cruciaal belang voor de algehele prestaties van je 4×4. Ironman schokdempers bieden niet alleen uitstekende schokabsorptie, maar zijn ook bestand tegen de slijtage en belasting die gepaard gaan met off-road rijden. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en duurzaamheid van je schokdempers, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Ten slotte biedt het Ironman 4×4 veersysteem een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vind ik. In mijn zoektocht ben ik diverse prijsstellingen tegengekomen. Goedkoper en zeker ook een stuk duurder. Maar wat heb je nodig? Dit was nu precies waar de 4WD specialist, Arno, met mij over in gesprek ging. Vervolgens was er advies en de keuze, waarbij de prijs goed voelde en ik de kwaliteit nu na vele kilometers kan bevestigen en Ironman 4×4 kan aanraden.

Met een combinatie van hoogwaardige prestaties, duurzaamheid en aanpasbaarheid, krijg je veel waar voor je geld. Ironman was voor mij de juiste combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid, waardoor het een slimme investering was voor mijn Jeep Wrangler. Ben jij als eigenaar van een Jeep op zoek naar verbeterde off-road prestaties?

Mijn conclusie

Het kiezen van het juiste veersysteem en schokdempers voor je Jeep Wrangler is essentieel voor een optimale off-road ervaring. Met het Ironman 4×4 veersysteem en schokdempers ben je verzekerd van robuuste constructie, verbeterde prestaties, aanpasbaarheid, betrouwbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dus, als je op zoek bent naar een upgrade die je off-road avonturen naar een hoger niveau tilt, is het Ironman veersysteem de perfecte keuze voor jouw Jeep Wrangler. Vraag de 4WD specialist.

Kamperen met een dagtent, avontuurlijk en vrijheid

Waar ga je kamperen met een daktent?

Dit was een vraag die mij bezighield op het moment dat ik mijn Jeep Wrangler kocht. Ik wilde er graag een soort Camper van maken. Dit bleek helaas niet mogelijk, ook al had ik informatie op het web gevonden van een bedrijf in America dat een opzetstuk had voor op een Jeep Wrangler met geïntegreerde daktent. Dus ik besloot een losse daktent te kopen, de Koala Creek Teide 160l Overlander. Een fantastische daktent kan ik je zeggen.

kamperen met een daktent op je auto voor een avontuurlijke vakantie in nederland of buitenland

De daktent op de jeep en de vraag, waar ga ik kamperen met mijn daktent popte weer op? Ik denk dat deze vraag heel persoonlijk is en afhankelijk van vele factoren. Toch wil ik je meenemen in mijn overwegingen.

Kamperen met een Daktent: De Perfecte Bestemming Kiezen

Kamperen met een daktent is voor mij een avontuur op zichzelf. Ben jij zelf een fervent kampeerder, of denk je een daktent aan te schaffen. Wil je net als mij graag off-road gaan of gewoon op een camping staan. Een nieuwe ervaring opdoen, een daktent op je auto opent een wereld vol mogelijkheden vind ik. Maar voordat je de weg op gaat, is het even stilstaan. Want wat is nu voor jou de juiste bestemming. Ga je voor avontuur in eigen land of ga je op reis naar het buitenland? Of ben je meer iemand die een roadtrip wilt maken. Niet één bestemming maar de reis, dat is waar het om gaat. Dit laatste daar ben ik voor gevallen, heerlijk een route uitstippelen en vanaf het moment dat ik de oprit afkom is mijn roadtrip begonnen. Wat wil jij? Ik wil je wat overwegingen meegeven om in gedachten te houden voor jou kampeer avontuur met een daktent.

Binnenlandse Avonturen?

Weet je hoe mooi kamperen in eigen land is met een daktent. Er zijn zoveel mogelijkheden, al zijn deze wel verbonden aan campings. Je mag namelijk niet wildkamperen in Nederland. Al is het natuurlijk wel mogelijk om ergens te overnachten. Soms bij een boer op locatie of ergens op een afgelegen plekje. Waar je de nacht doorbrengt. Al is dit niet toegestaan dacht ik. In Nederland zijn er genoeg campings. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurcampings, liefst in een bosrijk gebeid. Ook wel logeren bij de boswachter genoemd. Zelf hebben we hiervoor het groene boekje aangeschaft met daarin een overzicht van de vele kleine natuurcampings. Nederland heeft ook prachtige natuurparken zoals de Veluwe of de Waddeneilanden, die perfect zijn voor een kampeertrip met een daktent.

Voordelen met je daktent in Nederland

 •  Vertrouwde omgeving:
  Je bent bekend met de taal, de wetten en de cultuur. Het maakt je planning en het reizen wat makkelijker.
 • Heel toegankelijk:
  Je hoeft niet na te denken over een paspoort, visa of  andere grensoverschrijdende formaliteiten die soms nodig zijn. Je kunt gewoon de auto instappen en gaan. Tenminste als je daktent op je auto ligt. Sommige mensen halen hem er in de winter af, de mijne ligt er het hele jaar gewoon op.
 • Geen of nauwelijks reistijd:
  Je hoeft geen lange afstanden af te leggen om op je gekozen bestemming te komen. Wat maakt dat je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van het kamperen.

Nadelen daktent kamperen in Nederland

 • Beperkte variëteit:
  Hoewel Nederland veel te bieden heeft, kan het na meerdere keren kamperen in eigen land wat minder avontuurlijk aanvoelen als je het mij vraagt.
 • Overbevolkte campings:
  Vooral in het hoogseizoen kunnen campings druk bezocht zijn, waardoor het moeilijker kan zijn om een rustige plek te vinden. Om deze reden ga ik naar de natuurcampings, die zitten dan ook vol maar door de ligging lijkt het toch een stuk rustiger. Niet alles hutje mutje zeg maar.

Internationale avonturen met je daktent opzoeken

Ben je op zoek bent naar avontuur, ga kamperen in het buitenland. Alleen Europa alleen al biedt een schat aan diverse landschappen, culturen en mogelijkheden. Denk aan de uitgestrekte wildernis van Scandinavië tot de adembenemende kustlijnen van de Middellandse Zee. Zelf ben ik echt verknocht aan Scandinavië, waar je in vele gevallen wild mag kamperen.

Voordelen van kamperen in buitenland

 • Nieuwe ervaringen:
  Kamperen met je daktent in het buitenland biedt je de kans om nieuwe culturen te ontdekken.
 • Uitdagende avonturen:
  Het buitenland biedt vaak mogelijkheden voor off-road avonturen en het verkennen van afgelegen gebieden die je in eigen land misschien niet zou vinden. Zeker met een daktent in combinatie met een 4×4 is dit ongelofelijk. Maar ook met een gewone auto met daktent kom je op plekken waar je vooraf niet aan gedacht had.
 • Fotogenieke locaties:
  Veel buitenlandse bestemmingen bieden adembenemende uitzichten die perfect zijn voor onvergetelijke foto’s die je avonturen vastleggen voor later. Zodat je terug kunt kijken of ze eenvoudig kunt delen met anderen. Bijvoorbeeld via polarsteps.

Nadelen zijn er ook wel te bedenken

 •  Onbekende uitdagingen:
  Een vakantie, roadtrip of campingbezoek in en naar het buitenland brengt meer planning en reis-overwegingen met zich mee. Denk aan het regelen van paspoorten als je alleen een identiteitskaart hebt. Of je het een visa kaart nodig. En wat dacht je van en het navigeren door onbekende wegen en landschappen.
 • Kosten:
  Kamperen in het buitenland kan duurder zijn dan in eigen land. Vaak omdat we hogere brandstofkosten hebben om er te komen. Maar ook kosten voor tolwegen. Of vignetten die we nodig hebben. En tot slot hogere campingkosten, afhankelijk van je bestemming.
 • Wet en regelgeving:
  Lokale wetten en regelgeving zijn ons niet altijd goed bekend en kunnen soms lastig zijn. Hier kun je je op voorbereiden om je goed in te lezen maar dat is ook wel eens lastig.

Mijn conclusie over daktent kamperen is simpel:

Een aanrader voor iedereen, of je nu kiest voor een kampeeravontuur in ons kikkerlandje of in het buitenland. Het belangrijkste is te genieten van ieder moment dat je de vrijheid tegemoet rijd. Welke bestemming je ook kiest, een daktent geeft meer comfort dan een tentje op de grond. Het versterkt een avontuurlijke geest, wat je ook doet. Het opzetten en inpakken gaat relatief snel, zeker als je samen met je partner gaat. Of je nu een softtop of hardshell daktent hebt. Ga lekker op verkenning in de ongerepte wildernis van Scandinavië, verken de middellandse zee, plan een roadtrip naar en door de balkan of geniet van de rust en stilte van de Nederlandse natuur.  kamperen met een daktent biedt een unieke manier om de wereld te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Dus pak je spullen in, zet je daktent op de auto en ga op weg naar je volgende avontuur!

Enjoy!

koala creek teide 160 overlander daktent

Koala Creek Teide 160 overlander daktent

Een hele mond vol, de Koala Creek Teide 160 overlander daktent, dat was het eerste wat ik dacht toen ik dit hoorde. Wij, op zoek naar een daktent voor op onze Jeep Wrangler die we hadden gekocht. Maar dan, een daktent, welke daktent past op mijn auto? Wat willen we, een hardshell of juist softshell. We kwamen zowat om in alle informatie op het web. Ook onze bezoekjes aan een aantal daktenten showrooms deed ons blijven twijfelen. Lastig, zeker als je niet hebt met kamperen. Dat ben ik dus.

koala creek teide 160 overlander daktent

Kamperen niets voor mij

Kamperen heeft mij nooit getrokken, in een tent op de grond slapen op een overvolle camping. Koud en nat of vol met kruipend spul dat ik dan weer moet vangen om buiten te zetten. Mij niet gezien. Maar op het dak, dat is wat anders. Dat kan ik nu na ruim een jaar gerust zeggen. Overlanden noem ik het, ook al klopt deze naam misschien niet helemaal als je niet maanden onderweg bent over de weg en offroad. Maar wat maakt het uit wat een ander ervan vind. Ik vind het geen kamperen maar overlanden, ook al blijf je gewoon lekker in Nederland. Je gaat naar je bestemming met een auto, in mijn geval een stoere Jeep Wrangler. Mijn eigen woorden ;-).

Kamperen is dus wel wat voor mij als ik op het dak in een tent kan slapen. Het is mijn lust en mijn leven zeg ik wel. Hoe lekker die vrijheid en wat slaap ik lekker in mijn daktent.

Waarom een Koala Creek overlander?

Heel eerlijk, omdat we bij Dreamer daktenten een fijn en oprecht advies kregen. Dat gaf de doorslag omdat ik niet iemand ben die alles tot op detail uitzoekt. Wat natuurlijk ook kan en helemaal niets mis mee is. Don vroeg ons wat we wilden gaan doen, met hoeveel personen. Wel of geen huisdier mee. Allemaal vragen die mij aan het denken zette. Ook de uitleg over de materialen, de opbouw en het beantwoorden van al mijn vragen. Vragen die uit het niets opdoemden gelang het gesprek vorderde. Don had gewoon alle tijd voor ons en dat voelde erg goed. Met zijn woorden in het achterhoofd reden we terug naar huis pratend over de Koala Creek Teide overlander en de woorden van Don. Thuis aangekomen bleef het door mijn hoofd rondspoken en hebben we besloten voor deze daktent te gaan. Met een extra condens matras en Rhino batwing luifel. Alles tegelijk gekocht bij Don. Een week later op weg naar Helmond en samen met Don de daktent en luifel gemonteerd op de Jeep. Een hele ochtend besteed aan het plaatsen, uitleg en samen in en uitklappen van de daktent. Wat een service. Ik heb geen idee hoe het elder is, maar dit was helemaal top!

koala creek overlander 160

De Koala Creek daktent specificaties op een rij:

Nu toch even een technisch stukje over de specificaties van de Koala Creek Teide 160 overlander. Dit heb ik dus even via het web verzameld en onder elkaar gezet zodat je hiernaar kunt vragen als je mocht besluiten zelf ook eens voor een Koala Creek daktent te gaan kijken.

 • Donkergrijs doek met FRID coating: (Flame Retardant Inside Dark coating).
 • Dus lekker veilig en donker in de daktent. (Zeker weten, een lampje is dan ook zeer welkom in de avond).
 • Een 4 seizoens daktent, dit denk ik ondertussen te kunnen beamen, we zijn ermee weggeweest van april tot oktober.
 • Vanwege de donkere FRID coating geschikt voor Scandinavische zomers waar de zon niet ondergaat. Nu denk ik dit wel, alleen waren wij er in september en was de zon om 20:30 uur echt al onder.
 • De TEIDE heeft een rechthoekig frame voor maximale binnenruimte en een betere waterafvoer ten opzichte van een gebogen frame. Het enige wat ik soms wat lastig vind is het bukken bij naar buiten gaan, maar dit heeft denk ik een beetje met mijn stijfheid te maken.
 • De TEIDE heeft een overdekte instap. Hieronder kan een ondertent (hetzelfde materiaal!) gemonteerd worden. Hebben wij overigens niet.
 • Is voor zien van een unieke, sterke, beter isolerende aluminium HONEYCOMB bodemconstructie.
 • Een bodemconstructie met aan de buitenzijde sterke en stoere aluminium tranenplaat.
 • De scharnieren zijn ca. 21 cm. hoog, daardoor past het extra tentdoek van de overdekte instap beter in de daktent als je hem inklapt.
 • Door de hoge RVS scharnieren heb je ook in de ingeklapte daktent extra veel bergruimte voor kussen – slaapzak. Dit kan maar vinden wij minder prettig. Alles past met gemak in de Jeep.
 • Vergeet niet de SLEEP BEST anticondensmat tussen bodem en matras. Deze hebben we erbij gekocht destijds, volgens mij zit deze er nu vaak bij.
 • De overdekte oversteek is voorzien van een speciale gemakkelijk te monteren verstelbare aluminium U beugel.
 • In de oversteek zit een aluminium dak afspanstang om een waterzak in het dak van de oversteek te voorkomen.
 • De OVERLANDER heeft in de voorzijde van de oversteek PBM mesh, met hier overheen een af te sluiten flap.
 • Het 25 mm. dikke aluminium frame is ommantelt tegen condens en heeft extra stevige metalen scharnieren.
 • Het stevige donker grijze Rip Stop Polyester Katoen doek van 300 gr./m2. heeft een brandwerende coating.
 • De combinatie van donker grijs doek met donkere coating zorgt voor een prima slaapplek en lang uitslapen.
 • Binnenin de tent zitten 4 elastieken welke helpen het tentdoek bij elkaar te trekken tijdens het inklappen.
 • 4 stuks Koala Creek® BPM – Black Privacy Mesh (heel fijn en sterk gaas) in de ramen en deuren.
 • Optimale privacy, goed van binnen naar buiten kijken, maar beschermd tegen alle insekten.
 • De ramen en deuren zijn voorzien van betrouwbare YKK ritsen voor jarenlang plezier.
 • De luifels van de zijramen zijn oprolbaar voor een perfecte uitkijk op een sterrenhemel.
 • In plaats van houtje-touwtje verbindingen zitten overal gemakkelijke click in gespen.
 • Alle daktent naden zijn dubbel gestikt en aan de binnenkant waterdicht getaped.
 • Het matras van 240x 160 cm is gemaakt volgens Europese maatstaven, SG 40 kg/m2.
 • Temperatuurregulerend en waterdicht zwart overdak van sterk 420D polyester materiaal.
 • Over de zwarte cover lopen geen spanbanden, daardoor geen kans op doorslijten op de hoeken.
 • Op de 4 cover kanten zitten 2 spanbanden voorzien van sterke UV proof nylon click-in gespen.
 • De cover is stof- en waterdicht vanwege de gevulcaniseerde pees en grove 3/4 ritsconstructie.
 • De 680 gr/m2 cover heeft een speciaal rits – sluitsysteem, gemakkelijk te openen en sluiten.
 • De zwarte cover kun je gemakkelijk oprollen en zo onder de daktent bodem laten hangen.
 • Naast de ladder is genoeg plaats voor het opbergen van slaapzakken, kussens e.d. Dit zou je kunnen doen, maar wij maken hier geen gebruik van. Zonder iets erbij is er meer ruimte en werkt het allemaal super makkelijk.
 • De sterke en dikke alu sandwich bodem zorgt voor een extra goede isolatie.
 • De gemakkelijk in te schuiven telescoopladder is standaard 230 cm lang
 • De uitgetrokken ladder wordt extra ondersteund door 2 komvormen.
 • De RVS montagedelen passen op tot 9 cm. brede dakdragers. Uitpakken, monteren en vertrekken!

Tot zover de opsomming van punten die ik op het web tegenkwam. Maar ik kan je zeggen dat wij ze zeker niet allemaal door hebben genomen op het moment van kiezen. Het advies afgestemd op onze wensen was wat de doorslag gaf. Er zijn denk ik geen slechte daktenten, tenminste dat denk ik niet. Het gaat er denk ik veel meer om hoe wil jij er mee omgaan en wat heb je nodig voor je overlanding trips.

Een jaar samen met de Koala Creek Teide 160 overlander

We zijn een jaar samen, de Koala Creek Teide 160 overlander en ik. Een jaar waarin we elkaar beter hebben leren kennen. Hierin hebben we ook zeker mindere momenten gehad waarbij ik dacht dat ik wilde gaan scheiden. Maar een relatie gaat niet altijd over rozen dus kijken wat je anders kunt doen. Dat hebben we samen ervaren. Samen met mijn vrouw Sabina heb ik dan ook al vele leuke overlanding trips mogen maken met de Koala Creek Overlander van 160 breed. Waarom bevalt deze daktent ons zo goed. Wij zijn helemaal op elkaar ingespeeld denk ik.

Het opzetten van de Koala Creek daktent in vijf minuten

Het opzetten van de daktent kost ons samen gevoelsmatig 5 minuten werk. Ik klim het dak van de Jeep op en rits de hoes los waarna ik deze eraf laat glijden. Ik maak de banden los en schuif de ladder uit. Sabina pakt de ladder en klapt de daktent open terwijl ik naar beneden kom. Ik duw door de matras even terug en we laten schanier geleider, zo noem ik het, in elkaar schuiven. We rollen de hoes op en bevestigen deze aan de onderzijde aan. Daar hebben we geen last meer van. Vervolgens pak ik de U-stang en plaats deze, aanvullend de tussenstang ertussen en we zijn klaar om naar binnen te gaan. Sabina klimt naar binnen en plaatst de stangen bij de luifeltjes, ik gooi ondertussen de slaapzakken en kussens naar binnen. Ho, eerst even de ledverlichting op de Ecoflow aansluiten anders zie je geen steek voor ogen in de daktent. Klaar zijn wij. Ik rits de Rhino Luifel open en loop deze uit rond de Jeep en klip deze vast onderaan het Rhino roofrack. Ook die staat. Wellicht denk je nu, dat duurt toch veel langer dan vijf minuten. Dat dachten wij in begin ook toen we het de eerste keer klokten. Toen deze we er echt wel twaalf minuten over. Nu dus niet meer, wat een jaar kan doen. We lijken wel professionals ;-).

Opruimen en inklappen binnen een kwartier

Mooi dat opzetten, maar hoe zit het dan met opruimen en inpakken. Nou dat gaat precies met de omgekeerde volgorde kan ik je zeggen. Ook hierbij zijn we volledig op elkaar ingespeeld ondertussen. Tijdens onze laatste overlanding roadtrip naar Zuid-Zweden hebben we, op één keer na, iedere dag de daktent ingeklapt omdat we verder wilden naar de volgende bestemming. En ja, het duurt echt maar een kwartier. Hoe gaaf is dat. We stonden een keer op een plek waar een caddy stond met een IKamper daktent. Zo’n hardshell daktent die je binnen 1 minuut uitklapt en binnen 5 minuten inklapt. We stonden tegelijk op en gingen tegelijk na het ontbijt aan de slag om in te klappen. Hoe leuk was dat, het was geen wedstrijd en toch wel. Want we hielden elkaar in de gaten tijdens het inpakken. Erg leuk en ook leerzaam. Ja, ze waren wat sneller maar het scheelde geen vijf minuten. Erg leerzaam en ik vond het super om te zien omdat ik nog enige twijfel had of mijn relatie met de Koala Creek Teide stand zou houden. Ik wil gewoon geen gedoe met opzetten en inpakken. Nu al met al, de ruimte die we hebben en het gemak van opzetten en inpakken kan ik volmondig zeggen dat ik superblij ben met mijn Koala Creek Teide 160 overlander daktent.

Overwinteren van de Koala Creek Teide overlander

Ja, ook dit was een vraag aan Don. Kan de daktent op de Jeep blijven in de winter. Kan de daktent overwinteren op de wagen? Hij rade aan om de daktent goed en droog op te bergen in de winter voor het behoud van de Koala Creek Teide overlander. Maar dan kent hij mij nog niet, als ik maar denk dat het niet nodig is dan is het niet nodig. Dus ik wilde dit zelf ervaren. Tijdens het eerste jaar, de winter van 2022, heb ik de daktent op de jeep laten zitten. Hierbij hen ik twee keer een controle moment ingelast waarin de daktent heb opgezet in onze loods bij kantoor. De Koala Creek Teide was kurkdroog en rook fris. Super. Dus ik laat de daktent ook in de winter op de Jeep zitten. Ook omdat ik bij heel mooi winterweer wil gaan kamperen, eh overlanden bedoel ik. Ik heb een hekel aan kamperen.

Koala Creek Teide 160 overlander daktent, de ideale daktent voor ons

Na een jaar van vele trips kan ik zeggen dat de Koala Creek Teide 160 overlander de ideale daktent voor ons is. Ik kan dit niet onderbouwen met een vergelijking met andere daktenten. Al zou ik dat best eens willen proberen als mij er één voor een trip beschikbaar gesteld zou worden. Maar dat is niet aan de orde. De Koala Creek Teide 160 overlander is ruim, 240 bij 160 en daardoor kan onze tijger makkelijk mee. We hebben alle ruimte die we nodig hebben. De daktent is donker en de overstek zorgt ervoor dat we droog kunnen uitstappen als het regent. Het opzetten en inklappen is een fluitje van een cent en de matrassen slapen heerlijk. Kortom een superfijne daktent die de investering dubbel en dwars waard is. En last but not least, hij kan gewoon op de Jeep blijven in de winter. Ideaal, ook als ik onverwachts in de winter een weekend weg wil.

Vraag jij je af of een daktent iets voor je is? Of heb je een andere vraag over overlanden? Mail me gerust, ik weet lang niet alles maar kan je wellicht wel helpen of naar iemand verwijzen.

daktent koala creek teide 160l overlander

 

Camping MAKA in Belgie

Camping MAKA in België aan de Semois

Afgelopen paasweekend, 2023, een lekker lang weekend weg met de Jeep en daktent naar België. Naar camping MAKA, een camping aan het riviertje de Semois nabij Bertrix. Een kleine drie uur rijden, tenminste als je snelwegen aanhoudt. Persoonlijk rijd ik met de Jeep liever via binnenwegen, dan duurt het net wat langer. Maar zie je ook veel meer onderweg. En laten we heel eerlijk zijn, het gaat niet alleen om het doel. Ook de weg ernaartoe maakt je reis een nieuwe ervaring en beleving. Dus lekker binnendoor naar het zuiden van België.

Structuur en ruimte in de Jeep

De week voor onze trip naar MAKA al druk in de weer met het bedenken van de optimale inrichting van de Wrangler. Na ons uitstapje naar de Vlagberg werd duidelijk dat het wenselijk zou zijn om een soort lade of verhoging te hebben. Waardoor er meer bergruimte gecreëerd kon worden. Dus even kijken wat ik nog aan hout heb liggen. Een plaat underlayment en twee stukken van 25 centimeter hoogte waren genoeg om een soort platform te creëren in de Jeep. Zo ontstond er ruimte waar twee kratten en het gasstel geplaatst konden worden. Rechts bovenop het platform de koelkast, daarnaast een 20 liter waterkan en daarnaast kleine kratten en een groot boodschappen krat. Perfect. De backpacks, camping tafel, slaapzakken en stoelen op de achterbank. Inclusief het huisje van onze tijger en tijgertje zelf. Optimaal. Wat gaan we deze keer weer leren en hoe gaat dat zich vertalen naar nieuwe verbeteringen. We gaan het zien.

Fietsen mee deze keer

Fietsendrager en fietsen mee dankzijn trekhaak verlenger

De Wrangler ziet er stoer uit, vind ik zelf ;-). Zo ook het mega reservewiel op de achterdeur. Één minpuntje, er kan geen fietsendrager op de trekhaak. Het wiel is zo groot dat dit niet past. Maar ook hier is een oplossing voor. Een trekhaak verlenger, echt het is er en werkt ideaal. Gekocht via Amazon. De trekhaak verlenger, vast of kantelbaar, zet je vast met een grote bout op de bestaande trekhaak. Waardoor ik in mijn geval een verlenging had van maar liefst 25 centimeter. Top, de fietsendrager past erop en mag het gewicht dragen van twee fietsen. Mits ik onder de 60 kilo blijf. Dat was geen probleem. Dus de fietsen konden mee. Niet dat het nodig bleek, want we hebben ze eraf gehaald en geen meter gefietst. Alleen gewandeld. Hoe leuk die planning vooraf en de daadwerkelijke uitvoering ter plaatse.

Huisdieren toegestaan

huisdieren toegestaan op MAKA, dus tijgertje mee

Een pré van camping MAKA, naast het feit dat het midden in de natuur ligt aan een riviertje in de Ardennen was mogelijkheid om onze tijger mee te nemen. Huisdieren toegestaan namelijk. Onze tijger, een boomertje in mini formaat kon mee. Top. Wij waren niet de enige die dat hadden bedacht. Er waren heel veel honden mee met de baasjes naar MAKA. Ik denk dat onze tijger wel de kleinste was, de grootste een Deense of Duitse Dog waar die kleine van ons wel 30 keer in zou passen. En hoe leuk om te zien dat alles elkaar accepteerde, daar zouden wij als mens nog wat van kunnen leren vandaag de dag.

Off-grid plekken

Nog een pré, de camping beschikte over echte off-grid spots. Helaas waren deze weg op het moment van boeken. Deze off-grid spots kon je alleen bereiken met 4×4 wagens omdat de kans anders heel groot zou zijn dat je vast kwam zitten. Ter plaatse dit bekeken en ja, daar moet je niet met je Tesla ;-) doorheen proberen te komen. Wel een prachtig stuk natuur waar ik graag had gestaan. Al was het ook wel een stuk lopen naar het terras, winkel en toilet gebouw.

Het tenten veld, een geweldige plek

Tentenveld met ruimte plekken op camping MAKA, Bertrix België

Alleen op het tenten veld waren nog plekken aanwezig die je kon reserveren. Niet een vaste plaats, nee een plek. Je mocht zelf bepalen bij aankomst waar je ging staan. Al was het wel de bedoeling dat er maximaal 12 plaatsen bezet werden. Zes aan de waterkant en zes aan de boszijde. Zelf hadden we een plekje aan de waterkant uitgekozen. De jeep positioneren, tent opzetten en installeren. Een oase van rust, midden in de natuur met ruimte plekken. Vanaf moment van aankomst voel je de rust binnenkomen.

Vuurtje op de kampeerplek

Naast de aanwezig stookplekken, vierkante plekken omringt met bielzen om op te zitten mocht je op je eigen kampeerplek vuurtje stoken. Ha, moet je net mij hebben. Met mijn opvouwbare vuurkorf/bbq kwam dat helemaal goed. Je mocht in de bossen hout sprokkelen maar kon ook stookhout kopen in de camping winkel. Zo was iedere spot dagelijks verrijkt met een vuurtje, je kon namelijk ook een vuurschaal huren. Bij velen werd het vuurtje al in de ochtend ontstoken en brandde dit tot diep in de nacht. Vooral in de avond was dit alleen al een prachtig schouwspel als je over de camping liep. Overal vuurtjes waarop vele kookkunsten werden uitgeoefend. Ook wij hebben op één maaltijd na alles op het houtvuur bereid. Hoe gaaf, hoop dit vaker te kunnen doen tijdens het kamperen.

Faciliteiten van MAKA

De faciliteiten van MAKA waren top, ook al ben ik natuurlijk nog geen ervaren kampeerder. Het is onze eerste keer, als ik het nachtje op de Vlagberg niet meetel. Ach wat doet het ertoe hoe vaak je weg bent geweest. Het gaat toch om wat je er zelf van vind. Het was super. Een mooi, ruim en schoon toilet gebouw. Lekker warm water voor de douches, voldoende toiletten en wastafels. En ruimte om je afwas te doen aan de achterzijde van het gebouw. Verder een receptie met winkeltje, waar je alles kan halen wat je nodig hebt. Nee, geen complete supermarkt, maar geloof me alles om je verblijf aangenaam te maken. En erg leuke kampeer spullen, makkelijke dingen. Kan ook niet anders omdat de eigenaren die het een paar jaar geleden hebben overgenomen er al jaren kwamen en precies weten wat je nodig hebt. Naast de receptie en leuke kleine ruimte, restaurantje/café , waar je een hapje kunt eten. Een terras erbij overdekt en nog een paar leuke bankjes beneden. En last but not least lekkere zitstoeltjes met tafeltjes aan de waterkant waar je heerlijk kunt genieten van een prachtig natuur panorama. Een soort van kleine Canada.

Gastheer en Gastvrouw

De nieuwe eigenaren, 2021, Guido en Nancy Smeets kennen MAKA al langer omdat ze er zelf ook kwamen. Een superleuk, vriendelijk en behulpzaam stel dat samen met hun team er alles aan doet om iedereen een leuke tijd te bezorgen tijdens je verblijf. Leuk om het verhaal te horen hoe ze na al hun reizen uiteindelijk zijn neergestreken op MAKA en dit met liefde en passie runnen. Echt gaaf en een compliment waardig!

De Veldkeuken Limburg

Op zaterdag was De Veldkeuken Limburg, koake mit moake, op de camping aanwezig. Aan deze buitenkook activiteit kon je meedoen, helaas waren wij weg en was ik te laat om hieraan deel te nemen. Wel hebben we, toen we terug waren, gekeken naar wat ze allemaal aan het kokkerellen waren. Echt gaaf om te zien, hoe ook deze mensen vol passie aan de deelnemers uitleg gaven en hoe gezamenlijk verschillende gerechten werden bereid. Dit ga ik zeker onthouden als we weer naar MAKA gaan, wie weet zijn ook zij er weer en ga ik zeker deelnemen. Maar ook voor een bedrijfsactiviteit is dit wellicht een leuk idee. Onthouden dus.

Wandelen, mountainbiken en kanovaren

Het was nog altijd hoogwater en Nancy had het water nog niet vrijgegeven voor het kanovaren. Wat ik zeker een volgende keer hoop te kunnen doen, want wauw hoe gaaf lijkt met dat op de Semois. Zoals eerder vermeld hadden we de mountainbikes bij, alleen gezien de omgeving hebben we die toch lekker laten staan. We zijn gaan wandelen en hebben prachtige paden gevonden dwars door de natuur, hoe prachtig om van hoogten over dalen te kijken en riviertjes te zien kronkelen door het landschap. Hoe heerlijk om met tijgertje het gevoel te hebben dat je even alleen op de wereld bent omringd door een prachtig landschap, oke, we hadden het weer mee. Veel zon en een perfecte temperatuur.

Daktenten in alle maten en varianten

Verschillende merken en soorten daktenten op MAKA

Wat opviel was de hoeveelheid daktenten, de soorten en maten. Van de 12 plekken waren er 9 gevuld met een daktent. Ikamper, Alu-cab, Koala Creek en andere merken waren aanwezig. Echt leuk om te zien. En maar één Jeep Wrangler waar ik toch stiekem wat bekijks mee had. Vond ik ook wel leuk om te zien. Zeker toen we weggingen en nog even naar de receptie gingen werden we meerdere keren aangesproken. De leukste opmerking van een dame aan haar partner na het bekijken van mijn Jeep was: “I have a dream” wijzend naar my Black Rebel. Hahaha.

Oja, lekkere speciaal biertjes

Lekkere speciaal biertjes op terras - Camping Maka

Ho, ik wilde al naar tijd om afscheid te nemen gaan. Maar dat kan niet voordat ik je verteld heb over de lekkere speciaal biertjes die ze op MAKA hebben. Als fervent speciaalbier liefhebber was er ruim voldoende keuze voor een lekker biertje. Ik had er natuurlijk ook al meegenomen, maar dit overtrof mijn verwachtingen. Dus iedere middag even een korte pauze met een heerlijk koud speciaal biertje op het terras of aan de waterkant, niemand maakt mij wat. Gewoon genieten!

Tijd om afscheid te nemen

Tja, aan alles komt een einde. Zo ook aan ons eerste bezoek aan MAKA. Ja zeker, we gaan hier terugkomen. Dus niet echt afscheid, eerder tot een volgende keer. Wellicht in de zomer of najaar van dit jaar nog een keer. We gaan het zien. Nu eerst op naar onze volgende trip die al gepland staat. Daar later meer over.

Fotogallerij MAKA:

 

 

tembo 4x4 rooftop tent uitproberen op auto

Welke daktent past het beste op mijn auto?

Na de aankoop van mijn Jeep Wrangler JK 2007 met Rhino Rooftop Rack kwam de volgende vraag naar voren. Welke daktent past op mijn auto? Er zijn enorm veel daktenten te koop, de keuze is reuze. Dus tijd voor oriëntatie. Graag neem ik je mee in mijn overwegingen en keuze moment.

Proef kamperen met geleende daktent

Hmmm, dat is op zich een goed idee. Dus aan een bevriende kennis gevraagd of we een keer zijn daktent mochten lenen voor een proefkampeer moment. Geen prolbeem, ik help je wel met het op de auto plaatsen van de daktent. Dit kun je het beste met een paar man doen gaf hij aan. Ow, hoe zwaar weegt zo’n ding dan? Moet ik hier rekening mee houden bij de aanschaf? Kan mijn auto, mijn roofrack dat gevaarte wel dragen? Vragen die direct op mij afkwamen, ik als leek dacht een daktent is een daktent. Dit ligt toch wat anders. Het gewicht kan zeker bepalend zijn. Maar nu even niet. Mijn Jeep en rooftop rack kunnen iedere tent met gemak dragen. Gelukkig. Maar waar ga ik proefkamperen? Nou, bij vrienden in Frankrijk. Die hebben plek zat en daar kan ik op mijn gemak de tent uitproberen.

tembo 4x4 rooftop tent uitproberen op auto

Het plaatsen van de daktent

Het is zover, het weekend is bepaald en onze vrienden in Frankrijk kijken uit naar onze komst. Het is ondertussen september en het weer is redelijk onvoorspelbaar de komende tijd. Ha, dat mag de pret niet drukken. We gaan, hoe en wat het weer ook doet. Dus op een avond voorafgaand aan het weekeinde spreken we af om de tent op de auto te plaatsen. De daktent weegt een kleine 100 kilo. Ja, je leest het goed. Een kleine 100 kilo die je even boven het hoofd moet tillen om op je auto te leggen. Gelukkig hadden we wat hulp en met een paar mensen was de tent met een half uurtje geplaatst. Nog even vastzetten en goed leggen zodat deze ook open kan klappen en we zijn klaar voor vertrek.

Tembo 4×4 rooftop tent

De betreffende rooftop tent / daktent voor onze proefkampeer sessie was een Tembo 4×4 rooftop tent. Ruim genoeg voor twee personen. Een zogenaamde softtop tent. De rooftop tent zou met 15 minuten op te zetten zijn. Dit bleek ook zo te zijn. Nadat de hoes losgemaakt is pak je de ladder en klap je de tent eenvoudig open. Daarna is het een kwestie van de verschillende raampjes met behorende beugels openzetten en klaar is Eric in dit geval. Een kind kan de zogenaamde was doen. Top. Ook het inpakken na ons weekend ging als vanzelf. In omgekeerde volgorde alle stappen uitvoeren en de daktent is weer mooi strak ingepakt op de auto. Klaar voor vertrek. Als je dit proces met tweeën doorloopt krijg je hier vast en zeker handigheid in.

Domain du Cloitre Saint Christophe

September in Frankrijk, op het terrein van het prachtige Domain du Cloitre Saint Christhophe. Ik schreef al dat het weer onvoorspelbaar was en dat hebben we ook geweten. Op dag 1 was het warm en zonnig en lekker warm, ook s’nachts. Dag twee was het prima tot het avond werd en toen barste het noodweer los. Regen, regen en nog eens regen. De tent was waterdicht en we hebben wederom geslapen als roosjes. Dag 3, wat stond ons te wachten. Nou, een koude nacht. Tegen de 0-graden en ook dat was goed te doen. Dus in deze 3 nachten hadden we alles zo’n beetje gehad. Een daktent is wat we willen. Je ligt hoog en droog. Geen last van insecten en bij het wakker worden de zon op zien komen. Wauw, dit willen we vaker ervaren.

zonnige dag in frankrijk met daktent

Dag 1 zonnig en lekker warm in september 2022.

dag 2 in frankrijk, de zon komt op gezien vanuit daktent

Dag 2: De zon komt op vanuit de daktent gezien. Hoe gaaf

tembo 4x4 rooftop tent - soft cover

Dag 3: ochtendgloren in Frankrijk

Welke daktent gaan we kiezen?

Oké, de ervaring met de daktent in Frankrijk was geslaagd. Als we dit kunnen handelen gedurende deze drie nachten dan komt het zeker goed. Dus op zoek naar een daktent. Maar ja, welke. Als ervaringsdeskundigen, voorzien van een goede voorkennis kunnen we een goede keuze maken. Hmm.

Hoeveel persoons kiezen we?

De eerste vraag die we ons stelden was die van het aantal personen. We zijn maar met z’n tweeën. Maar je wilt toch ook wel wat ruimte extra hebben. Daar kun je dan wat kleding kwijt en andere spullen die je mee naar boven wilt nemen. Ook willen we wat extra ruimte voor onze hond. Zodat die niet bovenop je komt liggen, al kun je dat niet uitsluiten. In ons geval valt dat wel mee, onze Tijger weegt maar 4,5 kilo en is niet groter dan een gemiddelde kat. Maar die extra ruimte is wel wenselijk. Dus een ruime 2-persoons/3-persoons daktent heeft de voorkeur.

Hard of Soft cover?

Gaan we voor een hardcover of softcover daktent. Het verschil zit hem niet alleen in de cover, ook in het opzetten. Wat wij hebben ervaren in alle gesprekken is dat de hardcover sneller op te zetten is. Dus als je iedere dag verder trekt en je een hekel hebt om rustig alles in te pakken is een hardcover wellicht een goede optie. Daarnaast kun je op een hardcover, afhankelijk van je keuze ook een zonne-paneel of rack plaatsen waar je spullen op kunt monteren. Vraag hierbij wel goed na welke hardcover rooftop tent geschikt is. Wij hebben verschillende hardtop cover daktenten bekeken en kwamen tot de conclusie dat een softcover ons prima past. Maar ja, welke dan. Ook in de softcover daktenten zijn vele maten en uitvoeringen beschikbaar. Laatst hoorde ik nog over een nieuwe daktent van Decathlon. Die schijnt, na het lezen van reviews, ook prima te zijn.

Gewicht en bevestiging op auto

Dit kan een punt van aandacht zijn, niet in onze situatie omdat de Jeep alles wel kan dragen. Alleen het formaat was bij ons wel bepalend kijkend naar de rooftop op de Jeep. Bedenk hierbij ook of je de daktent kunt laten zitten op je auto of dat je hem keer op keer moet verwijderen. Dan is gewicht wel een puntje van aandacht. Er zijn daktenten die beduidend minder wegen dan andere tenten en als je deze keer op keer eraf moet halen is het wellicht prettig als je dit gewoon samen kunt doen. Of je moet een soort van ophang systeem maken, die heb ik ook al voorbij zien komen. Heb je de ruimte dan is zo’n systeem een superfijne uitkomst lijkt mij.

Facebook groepen

Een andere tip die ik je graag wil meegeven is, kijk eens op facebook. Hier zijn verschillende groepen waar men met elkaar discussieert over daktenten en alles daaromheen. Meld je aan en stel je vragen, zo krijg je goed inzicht wat voor jou situatie van belang is. Kan je dit aanbevelen.

De keuze voor Koala Creek

Na daktent winkels te hebben bezocht en de diverse soorten te hebben bekeken. Heb ik, ook kijkend naar het budget dat ik wilde uitgeven, gekozen voor een Koala Creek daktent. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Maar ik wilde een goede daktent, compleet en daarbij gun ik dit graag aan een partij waarbij ik goed geholpen word. Dit fijne en goede advies vonden wij bij Dreamer daktenten in Helmond. Waar we diverse tenten hebben bekeken en uiteindelijk gekozen hebben voor de Teide 160 Overlander. Don, de eigenaar van Dreamer daktenten, nam alle tijd voor uitleg, advies, vergelijk en dat heeft geleid tot de aankoop. Een super daktent al zeg ik dit zelf.

Na de aankoop spraken we af om de daktent op te halen en op de Jeep te plaatsen, gedurende de ochtend hebben we de tent geplaatst. Ik kreeg daarbij alle uitleg en tips voor het opzetten en inpakken. Hoe prettig, ik kon alle vragen stellen en alles werd in detail en in alle rust uitgelegd. Ik kan Don en Dreamer daarom van harte aanbevelen.

Naast de daktent hebben we ook direct een Rhino Batwing luifel gekocht die rondom de auto aansluit. Ook hier gekeken naar de mogelijkheden en op advies voor de 25o luifel gegaan. Hier zijn nog zijwanden in te zetten. Makkelijk op te zetten, je loopt de luifel in twee minuten uit. Top.

Koala Creek Teide 160L ovelander rooftop tent met Rhino Batwing luifel

Koala Creek Teide 160L Overlander rooftop tent met Rhino Batwing luifel

Ondertussen zijn we verschillende keren weggeweest en hebben we de optimale taakverdeling gevonden. Binnen 10 minuten hebben we de tent staan en met een kwartier hebben we hem ook weer ingepakt. De Jeep is wat hoger, verhoogd, dan een normale auto en om die reden hebben we een kleine uitschuif laddertje erbij gekocht. Ik loop zo het dak op en dat werkt super bij het opzetten en inpakken.

Veel succes met de keuze voor een daktent, ik kan deze vorm van kamperen van harte aanbevelen.

 

 

jeep wrangler met koala creek dakent en rhino batwing luifel

Na weken werken aan de Jeep, de mods, tijd voor een eerste testtrip. Niet te ver weg en toch lekker in de natuur. Naar natuurcamping De Vlagberg in Sint-Anthonis. Een camping bij de boswachter, er zijn er vele door heel Nederland. Kleine campings met een diversiteit aan plekken, zo ook plekken zonder water en elektra. Precies wat ik voor ogen heb. Liefst in de vrije natuur, maar dat is in Nederland niet zonder risico heb ik begrepen. Vrij kamperen buiten een camping of op de grond van een boer die je toegang heeft gegeven is niet geoorloofd. Maar ja, gaan we toch echt wel een keer doen. Hoe gaaf is dat.

De Vlagberg bij nacht - heerlijk slapen in de daktent

Logeren bij de boswachter

Maar nu, voor deze eerste testtrip gaan we gewoon logeren bij de de boswachter op De Vlagberg. Een kleine 20 kilometer van huis, in de natuur. Wat moet ik me daar bij voorstellen, ik die nu niet echt een jeugd heeft gehad met kamperen. Vakanties, zeker wel, maar kamperen kan ik mij niet echt voor de geest halen. Dus in een moment van enthousiasme direct een reservering gedaan. Daarna bedacht ik mij, wat doet het weer eigenlijk in dit weekend. Nou, 90% kans op regen en een stevige wind. Ideaal dus voor onze testtrip naar de natuur met de Jeep. Ik moet nog een naam verzinnen voor mijn droomauto. Wat geen droom meer is, sinds kort werkelijkheid.

De Vlagberg

De Vlagberg is een plek waar je dus kunt logeren bij de boswachter, in dit geval in Sint-Anthonis. Een prachtige plek met verschillende plekken. Ik heb mij werkelijk verbaasd over de diversiteit in kampeer oplossingen die ik voorbij heb zien komen. Van een soort legertentje, deed mij terugdenken naar militaire dienst tijd. Even geleden, maar toentertijd had je één deel van een pup-tent. Je moest samen met een andere militair beide delen aan elkaar knopen en dan had je een tentje om samen in te slapen. Helaas heb ik dat maar één keer mogen beleven. Anders was in die tijd gegarandeerd mijn kampeer drang geboren zoals deze nu is aangewakkerd na de testnacht op De Vlagberg.

Op de Vlagberg kun je met een daktent kamperen en de natuurplekken zijn prima, lekker in het bos met voldoende ruimte. Al kan die ruimte voor mij niet groot genoeg zijn. De buren waren zichtbaar. Wat op zich best leuk was om te zien hoe anderen kamperen. Naast de mooie natuurplekken waren er ook plekken waarbij elektra en

volgens mij ook water aanwezig waren. Verder was er een mooie en nette sanitaire ruimte waar alles wat je maar nodig hebt ook aanwezig was. En ook nog lekker warm.  Wat ik ook een leuke bijkomstigheid vond was de blokhut waar je hout kon zagen en kappen om op je eigen plekje een vuurtje te stoken. Een pré voor mij als het om kamperen gaat. Zonder vuurtje is het toch maar gewoon. Nu gaf dit vuurtje een extra vrije dimensie aan onze overnachting. Alleen kan ik zeggen dat ik op zoek ga naar een grotere vuurschaal. Wel één die ik kan opvouwen, om zo min mogelijk plaats in te nemen in de Jeep.

Het logeren bij de boswachter werkt super makkelijk, na de reservering via de website krijg je een bevestiging. Bij aankomst op de locatie meld je je aan bij de registratiezuil en krijg je een sticker die je zichtbaar op je kampeermiddel plakt, legt. Hoe eenvoudig kan het zijn.

Onze tijger mocht ook mee

Een tweede eis voor het zoeken naar een geschikte camping was onze tijger. Die willen we namelijk graag meenemen op onze trips. Tijger mag mee naar de campingIk had geen idee of ze op een camping toegelaten zou worden. Geen idee welke eisen een camping stelt aan het meenemen van huisdieren. Ach, een boswachter moet toch ook met dieren kunnen omgaan dacht ik. Dit klopte, tijger mocht mee naar De Vlagberg. Super, nog een reden om hier naar toe te gaan. Onze tijger, ze zou niet eens opvallen. Als ik haar had meegenomen zonder aankondiging had niemand haar gezien, een haas is groter en zou eerder opvallen. Maar goed, ze mocht mee. Wel aan de lijn en ook mee slapen in de daktent. Hmmm hoe zou dat gaan. Nou ik kan je zeggen, het ging fantastisch. Ze lag lekker aan mijn voeten en heeft net als mij heerlijk liggen snurken, echt waar. Hoe een klein hondje toch groot kan zijn. Wat een geluid kan daar uitkomen.

Mijn kampeermiddel

Mijn, ons, kampeermiddel is een daktent van Koala Creek op mijn Jeep Wranler JK 4-deurs uit 2007. De Jeep is wat verhoogd met offroad-tires en een Rhino dakrek.

jeep wrangler met koala creek dakent en rhino batwing luifel

Waar de daktent op gemonteerd is met aan de zijkant van de Jeep een Rhino batwing 200 luifel. Een ideale combinatie al zeg ik het zelf. Deze combinatie heb ik aangeschaft bij Dreamer daktenten. Na een zoektocht naar een daktent en diverse bedrijven te hebben bezocht kwam ik Dreamer tegen. Na een telefoontje een afspraak gemaakt met Don. Op zaterdag naar Helmond, ook naast de deur. Diverse daktenten bekeken en na een goed advies gekozen voor de Koala Creek 160L Teide Overlander Teide. Super blij mee, kan ik nu al zeggen.

Koken doe je zoKoken op de camping met een twee-pits gasfornuis

Tja, dit was wel even een ding. Ik kokkerel graag op een Big Green Egg, maar die weegt 75 kilo en had ik dus niet bij. Dus een alternatief was noodzakelijk, een twee-pits gasfornuis. Daar heb ik thuis een hekel aan, maar de buitenlucht in het bos geeft er een extra dimensie aan. Tenminste zo ervaar ik het. Jij ook? Dus een twee-pits gasfornuisje op de uitklaptafel. Super makkelijk en toch ook leuk. Als lunch lekker een soepje gemaakt met brood. Als Diner mijn best gedaan. Stukjes kip gebraden, lekker gekruid. Daarnaast noedels gekookt en toen samengevoegd met verse groenten. Het resultaat was te gek. Erg lekker en leuk. Toch blijf ik in mijn hoofd zitten met de BGE, als we vaker gaan moet ik daar iets op vinden. Wellicht een mini aanschaffen en meenemen. Ook makkelijk voor thuis, om even snel een biefstukje of visje klaar te maken.

Conclusie van de testtrip

Na een dag van regen, gure wind in de prachtig natuur van De Vlagberg kan ik zeggen dat dit voor herhaling vatbaar is. We hebben zaterdag en zondag de hele dag regen gehad. Door de luifel zaten we droog maar werd het toch wel wat koud in de avond. Dit kwam met name door het ontbreken van zijwanden aan de luifel. Deze ga ik komende week bestellen. Deze kan ik aan de Rhino Batwing luifel risten en zo een hoek creëren waar wind en regen geen kans hebben om ons plezier enigszins te beïnvloeden. De volgende trip staat al op de agenda, dus wordt vervolgd.