Alphabet Google

ABC.YXZ

Alphabet & Google

Er wordt de laatste dagen, nu het nieuws naar buiten is gekomen, veel geschreven over “Alphabet en Google” of “Alphabet versus Google”. Geweldig om te zien hoe de hele wereld wederom door de beide Google oprichters, Larry Page en Sergey Brin, wordt bestuurd. Eh, dat gaat wellicht wat ver om zo te noemen. Wat is er anders. Ieder bedrijf past zich aan, reorganiseert of herstructureert eens in de zoveel tijd. What’s new?

SEO, 3 letters uit het Alphabet

De afkorting SEO, staat voor (Search Enigine Optimalization), zijn ook maar 3 of (drie) letters uit ons alfabet. Het Alphabet, dat is iets dat heel wat jaren geleden is bedacht. Een term, woord of combinatie van letters, waaruit we inspiratie putten om woorden, zinnen, en andere benamingen, of hoe we het ook noemen, te vormen. De letters bepalen hoe wij er naar kijken, onze kennis vertelt ons waar het voor staat, of verklaart de betekenis zoals we het ons als mens hebben aangeleerd. Het komt allemaal hier op neer, het draait met letters altijd om het alfabet. Zoals de zon en maan om de aarde draaien, of was het nu andersom?

Google als onderdeel van Alphabet

Hmmm, moet ik nu zeggen dat dit slechts 6 letters zijn samengesteld uit het alphabet, nee dat snappen we allemaal. Dit brengt mij bij de keuze van Larry en Sergey voor hun overkoepelde bedrijfsnaam. In één woord geweldig! “Alphabet” De naam stelt ons als mens in staat om vanuit beleving te kijken naar iedere combinatie die je maar kunt bedenken in het verzinnen van een nieuw woord, benaming, ding, etc… Dus voor mij een prachtige vondst als naam der namen voor een moederbedrijf. Alles past. Zo ook Google als bedrijf en daarbinnen SEO als dienst. Gelukkig, stel dat ze de term SEO hadden gewijzigd. Dan hadden we als SEO specialist ineens Alphabet specialist geheten, of nog erger ABC specialist.

The Aplhabet family

The Alphabet family, ook zo’n mooie woordspeling vind ik zelf. Bewust of het komt toevallig zo uit. Tenminste voor mij dan. Alle individuele letters van het alfabet zijn samen ook een familie in mijn beleving. Een familie van letters wel te verstaan. Dus Alphabet als een familie van bedrijven en mensen in deze bedrijven is logisch gevonden. Klinkt goed, toch?

Alphabet en Ambition

Kicken zeg, laten we beginnen met de A, de A voor Ambition. Ik weet zeker dat dit samengestelde woord van letters uit het alfabet voor komt in het vocabulaire van beide heren. En zoals Larry page zegt “Don’t worry, we’re still getting used to the name too!” Ga ervoor jongens.

Alphabet en Yu-Gi-Oh!

Ik was me er niet van bewust dat er mogelijk een link lag tussen Larry, Sergey en Yu-Gi-Oh. Zelf vond ik de tekenfilms altijd leuk, om samen met mijn zoon Lars, te kijken. Vooral de duels waarin de verschillende monsters met elkaar strijden. Een Xyz monster, uitgesproken als “ik-seez”, werd in verschillende duels ingezet. Een xyz monster bestaat immers ook uit een aantal onderliggende monsters, volgens mij om zo de krachten te bundelen. En mocht het misgaan dan kan er 1 onderuit gehaald worden. Daarmee is voor mij de keuze ook duidelijk waarom juist de domein extensie Xyz is gekozen.

Al met al zeer wel overdacht en tot de verbeelding sprekende keuzes van beide Google jongens. Nog altijd leggen ze backlink’s naar bestaande en bewezen benamingen, verbeeldingen en of andere letter combinaties. Ik zou het niet beter hebben kunnen doen

Zet hem op Alphabet!